Målet er å realisere drømmene

– Å være på landslaget er noe jeg har drømt om siden jeg var liten, så det er så utrolig kjekt å ha oppnådd en av drømmene sine. Men min aller største drøm er å få delta i OL en dag, sier Norgesmesteren for junior, Mathea Karlsen.

Mathea har holdt på med hest nesten hele livet. Hun startet på Kolnes Ponniskole da hun var 3-4 år, og fortsatte deretter å ri på Soma rideskole. I slutten av 7.klasse fikk hun sin første hest. – Den første hesten jeg hadde var en stor spranghest på over 1.70, for på den tiden ville jeg bli sprangrytter, forteller Mathea. For meg som kom rett fra rideskolen, så ble denne hesten litt mye for meg. Det endte med ganske mange fall som resulterte i at jeg egentlig ble litt redd hest. Men så dukket verdens beste ponni, Carleton Diego, plutselig opp – og med han kom tilliten tilbake, forteller Mathea. Han var også en sprangponni som jeg omskolerte til en dressurponni da jeg fant ut at jeg likte dressur bedre, og vi startet vårt første dressurstevne i juni 2016. 

– Det som motiverer meg er all gleden jeg får av sporten, og det å kunne samarbeide med noen så fantastiske dyr, sier årets Norgesmester for junior, Mathea Karlsen. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 

Dansepartneren Hexia

Hexia kom til Mathea i november for knappe to år siden. Ravell´s Hexia er en 19 år gammel DV-hoppe e. Blue Hors Hertug x Aspirant. – Hennes gamle eier måtte ha noen til å passe på henne da hun var i militæret, forklarer Mathea. At jeg fikk passe Hexia er noe jeg er veldig takknemlig over, og nå i sommer fikk jeg kjøpe henne.

Hexia er en fantastisk hest som jeg er uendelig glad i

Mathea Karlsen

– Hun blir like gjerne med på en galopptur barbak til rideøkter på banen. Hexia er en fantastisk trenings- og dansepartner, og jeg har aldri sittet på en så arbeidsvillig hest. Hun gjør alt hun kan for å tilfredsstille sin rytter. Hun er en ganske komplisert hest å ri, men når du først trykker på de rette knappene så gir hun en utrolig god ride- og mestringsfølelse. 

– Årets gullmedalje betyr veldig mye med tanken på all treningen som ligger bak. Det blir en bekreftelse på at mye av det man har jobbet med har vært rett, sier Mathea. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 

Drømmer og ambisjoner

Mathea bor i Stavanger og går studiespesialisering med toppidrett på St. Svithun videregående skole. Etter videregående har hun lyst til å reise til utlandet noen år for å jobbe i en stall. Hun har ikke bestemt hvor, men tenker på Danmark, Tyskland, Sverige eller England.

Min aller største drøm er å få delta i OL en dag – bli en rytter av verdensklasse

Mathea Karlsen

– Målet mitt er at jeg skal bli en så dyktig rytter at drømmene mine kan realiseres en dag, sier Mathea. Den første er drømmen om å være på landslaget er oppnådd. – Det er ekstra gøy å ha kommet inn på landslaget når man vet hvor mange timers trening man har lagt i sporten. Min aller største drøm er å få delta i OL en dag – bli en rytter av verdensklasse, avslutter den ambisiøse juniorrytteren fra Stavanger.