Frontkollisjon med skogens konge!

– Jeg hadde englevakt, sier dressurrytteren Jonas Elvebakk, som hadde et traumatisk møte med en stor elgokse sist uke. 

Bilen fikk hard medfart i møte med elgen og blir kondemnert. Foto: privat.

– Det var som å kjøre inn i en vegg, forklarer Jonas. Jeg husker bare at jeg så en grå skygge komme foran bilen – også smalt det. 

– Jeg hadde vært og undervist i Fredrikstad og var på vei hjem på kvelden, forteller han. – Det var bekmørkt, og jeg kjørte i et skogholt med lite lys. Jeg vet jo at det er mye elg i området og jeg har det litt i bakhodet, særlig på denne tiden av året. Jeg var kun fem minutter hjemmefra da elgen kom løpende rett inn i bilen. Det skjedde så ekstremt fort at jeg hadde ikke sjanse til å reagere før det smalt. 

– Jeg er veldig glad for at jeg satt i en stor, sterk bil som tålte sammenstøtet med elgoksen, sier Jonas Elvebakk, som kom fra ulykken med få skader. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Bilen til Jonas har en SOS-knapp som er tilknyttet eCall. Dette systemet vil automatisk varsle nødetatene dersom bilen din havner i en ulykke. Det opprettes da en taleforbindelse mellom bilen og nødsentralen slik at personen i bilen kan snakke med operatøren i andre enden. – Politiet ringte meg derfor opp, forteller Jonas. De spurte om jeg var ok, hva som hadde skjedd og hvor jeg var. Jeg var i sjokk og hadde hjerte i halsen, så jeg måtte summe meg litt før jeg klarte å si hvor jeg var. Politiet kom veldig fort, og de kontaktet både Viking og viltnemda. – Bortsett fra sjokket, litt vondt i hodet og i lårene så går det fint med meg, sier Jonas. Jeg sitter igjen med følelsen av at jeg er veldig glad for at jeg satt i en stor, sterk bil som tålte sammenstøtet med elgoksen. Jeg var veldig heldig, og i ettertid tenker jeg selvfølgelig på hva som kunne ha skjedd om jeg hadde kommet et halvt sekund før, og fått den rett inn over meg. – Så jeg hadde englevakt denne gangen, avslutter Jonas, og oppfordrer alle til å være forsiktig på denne tiden av året når man ferdes i områder med mye elg.