Fra feltritt til lag-NM i dressur!

Feltrittsponnien, Sol, som har gull i KM feltritt både individuelt og for lag sist år, var til start i årets lag-NM i dressur. Les Elises historie om sitt første NM med Sol.

Sol og Elise på lag-NM 2020. Foto: privat.

Frem til august i år har ponnien min, Sol, hatt mer eller mindre ferie da jeg har fokusert på hesten min Ella. Men så hadde vi ledig plass på hengeren til dressurstevne i starten av August og tok like så godt med Sol for å teste formen litt. Da hadde plutselig rampeponnien gått over til stjerneponni, og oppførte seg eksemplarisk på en arena hun alltid har vært tullete på før. Etter en stor suksess i LA klassen kontaktet klubben vår oss i håp om å kvalifisere til Lag-NM i dressur så klubben kunne stille med ponnilag for første gang! Vi kasta oss rundt for å finne mulige stevner å få kvalifisert på, og etter mye frem og tilbake var vi plutselig på vei til Borge for å delta på Lag-NM etter nok et vellykket stevne 2 uker før.

Lag-NM på Borge var en utrolig fin opplevelse for oss! Stevnet var godt arrangert, med masse hyggelige folk! Sol oppførte seg også så godt med hele settingen til tross for at det var vårt aller første NM sammen. Det må da også sies at hun egentlig ikke er dressurponni.

Foto: Helene Gjerde Aamdal.

Hun har nemlig gått aller mest sprang og feltritt oppigjennom og tok med seg gull i KM feltritt 2019 både individuelt og lag, og skal delta igjen på KM feltritt 2020.

For bare 1 år siden ville jeg ansett oss som en sprang og feltrittsekvipasje, og var jevnlig ute og startet LA (90cm) i sprang og vi har ridd Knøttecup og P.80 i feltritt sammen. Men Sol viser virkelig stort potensiale i dressuren!

Jeg syntes også det er ekstra morsomt å se hvor langt denne ponnien har utviklet seg de siste årene. Når vi kjøpte henne som 1 åring i 2009 var hun en Mattilsynet sak, og har i lang tid vært utrolig engstelig å usikker. Men nå begynner ting å løsne mer og mer for henne, og hun trives nå som allround ponni på utegang sammen med resten av hestene våre hjemme på gården.

Foto: Kretsmester i feltritt både individuelt og for lag i 2019. Foto: privat.

Selv om jeg har sett på meg selv som en feltrittsrytter de siste årene skal jeg innrømme at gleden for dressur har blitt større og større i det siste. Og man skal ikke se bort ifra at det blir noen flere dressurmesterskap på oss før min tid som ponnirytter er over.

Mvh Elise Lund Huseby