Tid for vitamin B

#ANNONSE TOPHORSE

B-vitaminer har betydning for prestasjon, pels, høver, tarmfunksjon, appetitt og nervøsitet. Det finnes mange typer og alle er viktige for hesten. Noen av de viktigste oppgavene B-vitaminer har er energiomsetning, dannelse av blod, nervesystemets funksjon, fordøyelsen og omsetning av energi. B-vitaminer er en viktig byggestein som også hjelper til med utvikling av hud, hår og slimhinner. 

Friske hester produserer B-vitaminer selv og opptas gjennom hestens fôr. Men blir tarmfloraen forstyrret, kan produksjonene bli svekket, og dermed vil hesten ikke produserer nok til å dekke sitt behov. Hester som går i hard trening eller er stresset, kan i perioder ha behov for mer B-vitamin enn de klarer å produsere selv. Da kan det være en god idé å tilføre B-vitamintilskudd i fôret.

Nå på høsten som hårlaget byttes ut kan det påvirke kvaliteten på hestens hud- og hår. Det kan også påvirke hestens generelle prestasjon, den kan bli slapp og få nedsatt fordøyelse. Blir hesten barbert vil kroppen helt naturlig forsøke å sette ny pels. En barbert hest vil da generelt ha høyere behov for B-vitaminer enn en hest som ikke er barbert.  B-vitaminer kan hjelpe på prosessen. B-vitaminer er vannoppløselige og lagres dermed kun i kroppen i svært små mengder. I utgangspunktet skylles det overskytende ut via urinen, så dermed kan man ikke overdosere. 

B-VITAMINER FÅR DU BESTILT HOS: https://www.tophorse.no/32-vitaminer-

Foto: Leverandør