Begynte å ri på grunn av Corona

– Jeg begynte i utgangspunktet å ri for å ha noe å gjøre i denne perioden, forklarer Magnus Storvik Ingebrigtsen, fordi moren min har hest og dro meg med i stallen. Det viste seg at jeg syntes det var veldig gøy, og hadde rask fremgang med min ridning. 

15 år gamle Magnus Storvik Ingebrigtsen begynte å ri nettopp på grunn av Coronasituasjonen, og har nå ridd i 6 måneder. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

– Jeg er veldig glad i dyr, og setter stor pris på kommunikasjonen med hestene, sier Magnus. Både fra hesteryggen og fra bakken. Det er veldig gøy å trene og ha fremgang sammen med hesten og jeg koser meg veldig både på banen og på tur. Det aller beste er å bygge opp forholdet til hesten og se det utvikle seg. Da er det så utrolig gøy å klare nye ting og oppnå mål sammen. Jeg har en veldig flink ridelærer som har gitt meg nye utfordringer, og hatt troen på meg hele tiden. 

– Jeg koser meg like mye på tur som banen, sier Magnus, som trener med Xanthus på Sæteråsen Stall og Rideskole i Harstad. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Hest på halvfôr

– Jeg rir nå fire ganger i uken, forteller Magnus. Jeg har nå en 15 år gammel svensk varmblods som heter Xanthus på halvfôr. Det er veldig gøy å ri en hest som kan så mye fra før, og jeg lærer mye av ham. Det har vært morsomt og lærerikt å få lov til å trene han opp etter skade, og jeg føler at vi har fått et veldig fint bånd. Jeg koser meg like mye på tur som på banen med han. Xanthus er verdens hyggeligste hest, men han kan også ha egne meninger. Så det er gøy å bryne seg litt på det også!

– Det kan kanskje være litt skummelt for gutter å gå inn i et veldig jentedominert miljø, sier Magnus ettertenksomt. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Hestegutter 

Det er ikke så mange gutter som rir i Harstad. – Det kan kanskje være litt skummelt for gutter å gå inn i et veldig jentedominert miljø, sier Magnus ettertenksomt. Hestejenter er på en måte et kjent begrep, men det snakkes lite om hestegutter. Som gutt føler jeg at du blir veldig synlig i miljøet og føler litt press på at man må levere. Her i nord er det enda færre gutter i ridesporten, så jeg kjenner litt på det. For meg handler ridning mest om forholdet mellom meg og hesten min og våre prestasjoner. Så jeg prøver å ikke ha så mye fokus på at jeg er den eneste gutten. Men jeg skulle ønske flere turte å prøve seg, selv om vi gutter er i mindretall!

-Jeg har bare lyst til å bli så god som mulig, og ønsker å trene både sprang og dressur, forklarer Magnus. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Stevne som mål

-Jeg har bare lyst til å bli så god som mulig, og ønsker å trene både sprang og dressur, forklarer Magnus. – Jeg ønsker å satse på sprang, men synes det er veldig gøy å jobbe med dressuren for å bli en bedre rytter. Jeg har ikke satt meg noen store mål enda, men jeg håper på å komme meg ut å starte stevner etterhvert. Og da er jo selvfølgelig målet å vinne, avslutter Magnus med et smil.