Mitt første NM som 12 åring og yngst av alle

Jeg og min fantastiske trener Kristin Leirfall la et hårete mål i fjor om at vi skulle sikte oss inn på NM i dressur 2020.

Yngste deltager i årets Norgesmesterskap var 12 år gamle Celine Granli. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Av Celine Granli

På den tiden i fjor red jeg LC og LB. Vi har jobbet målrettet og satte oss mål etter mål. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelp jeg har fått av trener, venner og familie som har støttet meg og hjulpet meg så vi klarte å nå målet vårt. Jeg er også utrolig stolt over ponnien min som var den eneste kategori 3 ponnien som stilte til start på årets NM. 

– Jeg er også utrolig stolt over ponnien min som var den eneste kategori 3 ponnien som stilte til start på årets NM, sier Celine Granli. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Selve opplegget på GRK arena på Gjøvik er jeg imponert over. Jeg synes de hadde satt alt opp kjempe bra og jeg koste meg masse de tre dagene jeg var der. Forventningene mine for årets NM var å ha fine runder innenfor railen og gjøre mitt beste og skaffe erfaring. Jeg synes det var fryktelig gøy å delta på et så stort mesterskap for første gang og gleder meg til flere fremover. Roselyns Goldstar (ponnien min som vi kaller Star) oppførte seg veldig bra de to første dagene. Men i tredje avdelingen(kür) ble han redd for den ene høytaleren og TV kameraet og mikrofonen som sto nærme banen. Dette gjorde dessverre at mye av programmet vårt ble ødelagt, noe som var kjipt når vi lå på fjerde plass. Men derimot 1 og 2 avdeling var han super flink og jeg koste meg skikkelig innpå banen. 

Star betyr utrolig mye for meg og setter pris på hvert eneste minutt seg tilbringer sammen med han, forteller Celine. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Star var veldig fin under håndteringen i boksen og på leieturer. Så alt i alt oppført han seg bra utenom siste dagen. En uke etter NM føles det ganske bra. Jeg var jo tross alt yngst av alle og jeg ser frem i mot Lag NM på Borge om to uker. Litt kjipt at siste dagen ikke gikk som plannlagt men det er jo dyr vi sitter på. I uken etter NM har jeg og star kost oss mye på tur og ridd løsgjørende og en økt med dressur. Noe av det Star liker best er å gå på tur så det prioriterer jeg høyt når det gjelder trening. Jeg har hatt han i 5 år nå og han har aldri vært halt eller hatt noen problemer. Han er 20 år nå, og jeg tror at hvis man gjør litt av alt og rir variert så holder hesten bedre. Han har fortsatt like mye krutt nå som for 5 år siden og jeg er så takknemlig for alt han har lært meg. Det er sjeldent jeg rir en tur uten at det kommer et bukk eller to. Star betyr utrolig mye for meg og setter pris på hvert eneste minutt seg tilbringer sammen med han. 

Beste hilsen Celine Granli.