Gull til NM debutanten

Det skilte kun 0.070 % i søndagens kürfinale mellom Emma Løkken og Sondre Torp Kristiansen. Selv om Sondre hadde prosenten på sin side, var det Emma som stakk av gullet i Norgemesterskapet for ponni kat. l.

Gull til Emma Løkken og Vercingetorix VB i ponni kat.l. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

– Det har vært så gøy å få starte sitt første NM med Vercingetorix VB, smiler Emma som hadde sin NM debuten på GRK Arena. De to første dagene var jeg veldig nervøs, men i dag følte jeg at jeg bare kunne kose meg. Jeg er så takknemlig for at jeg får ri en så fin ponni. Han har oppført seg veldig fint, og gjort akkurat det jeg har bedt om. Å være siste rytter inn er den beste følelsen, sier Emma. Jeg liker å «steal the show» på slutten! Og det var nettopp det hun gjorde, og tok med seg gullmedaljen hjem til Oppdal. 

Sølvmedalje til Sondre Torp Kristiansen fra Solberg Rytterklubb. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Spenning i finaleomgangen var det absolutt. Sondre Torp Kristiansen leverte et flott og stødig kürprogram som resulterte med seier i dagens finale med 76.420 %. Med to seiere og en andreplass endte de med en total på 221.229 poeng og dermed en sølvmedalje til den flinke ponnirytteren fra Solberg Rytterklubb. – Jeg er fornøyd med sølvet, forteller Sondre. Jeg hadde en kjempegod følelse, og i dag hadde vi akkurat passe energi.

Bronsemedalje til Thea Victoria Harlem fra Borge Rideklubb. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Det var nok en NM debutant i ponniklasse, og det var Thea Victoria Harlem fra Borge Rideklubb. Tredjeplass alle dager i mesterskapet sørget for en bronsemedalje til Thea og hennes 14 år gamle ponni Schermeer´s Hof Simba. – Han har vært kjempeflink og jeg er kjempefornøyd med NM debuten. Han har vært en stor stjerne under hele mesterskapet, avslutter den nykårede bronsevinneren. 

Resultatene finner du her:

https://online.equipe.com/en/class_sections/524775