Spennende finale i seniorklassen

Det var spenning til siste slutt i seniorklassen i årets Norgesmesterskap, og ingenting var avgjort før den siste av de 11 ekvipasjene hadde avsluttet sitt kürprogram i lørdagens finale. Louise Almlund Løkken var best og kunne dermed ta gullmedaljen med hjem til Oppdal. 

Seier til Louise Almlund Løkken og Mr. Gold G i senior NM! Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

– Jeg er kjempefornøyd med min hest, sier Louise, som var nest siste rytter ut i finalen. Første dagen rotet vi litt rundt, men Grand Prix og GP kür kan vi. Ekvipasjen leverte et stødig og jevnt program med høy vanskelighetsgrad. – Jeg har en rutinert hest, og i dag fikk jeg timet oppvarmingen og fikk ut det beste inne på banen. Med DV-hingsten Mr. Gold G e. Milan x Lobster red Loise hjem en total score på 210.837 poeng. – De eldste er eldst, ler Louise fornøyd.  

Fornøyde medaljevinnere i seniorklassen: Gull til Louise Almlund Løkken, sølv til Helena Liholt Gulli og bronse til Jonas Elvebakk. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Sølv til Helena

– Det er gøy å legge litt press på de eldre, parerer sølvmedaljevinner Helena Liholt Gulli, til stor latter fra de to andre medaljevinnerne. Det har vært litt opp og ned for min del, men jeg er fornøyd. Med IPS Don Massimo e. Don Larino x Santander H havnet Helena drøye poenget bak gullmedaljen og oppnådde en total på 209.665 poeng. 

Sølv til dyktige Helena Liholt Gulli og IPS Don Massimo fra Halden Rideklubb. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Bronse til Jonas

– Det har vært et bra NM, sier bronsemedaljevinner Jonas Elvebakk. Det har vært tett og spennende med mange deltagere i seniorklassen. Tøffere konkurranse og nivået er høyere. Som rytter synes jeg det er kjempegøy at det er så mange startende og at det er store klasser. Jeg hadde to litt vanskelige dager først, men i dag følte jeg at hesten landet litt og var mer ridbar. I dag hadde jeg en god ridefølelse, så alt i alt er jeg fornøyd, sier Jonas, som red seg inn til en andreplass i lørdagens finale. Med den 13 år gamle KWPN hoppen Citta e. Jazz x Candyboy endte Jonas med en total på 207.147 poeng som holdt til bronsemedalje. 

Bronse til Jonas Elvebakk og Citta fra Solberg Rytterklubb. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Direktesport.no sender også live fra hele NM på Biri.

Resultater finner du her: https://online.equipe.com/en/competitions/37860