Gull i særklasse!

Mathilde Merethe Klaesson viste internasjonal standard med sin velgående Sandbæks Rio-El med tre strake seiere i U25, og mottok velfortjent gullmedaljen på GRK Arena lørdag kveld.

Mathilde viste ridning i særklasse i U25-klassen presentert av Agria i årets Norgesmesterskap. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

– Det føles kjempebra, sier den nykårede Norgesmesteren om dagens kürfinale. Egentlig hadde jeg tenkt å ri klassen for unge ryttere i år. Men det har gått så fint i de høyere klassene, så jeg valgte å starte i U25, sier den 20 år gamle dyktige rytteren. Det er mye kulere å ri program med mere øvelser. Det er supervanskelig, og det skjer litt mer. Rio gjør akkurat det han får beskjed om, konkluderer en fornøyd Mathilde. Med en total på 215.578 poeng ble det en solid seier i årets mesterskap. 

– Det blir spennende å følge denne ekvipasjen videre, sier landslagstrener Pether Markne om Mathilde og Rio. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Landslagstrener Pether Markne har dette å si om Mathilde: «For meg er det en ekvipasje som kommer til å holde høy klasse internasjonalt. Jeg synes hun viser en klassisk fin ridning. Hun samarbeider fint med hesten, er følsom, men effektiv for sin unge alder. Mathilde har en god innstilling, hun er ydmyk og veldig skolert i det hun gjør. Rio er blant de fineste hestene vi har i Norge. Det blir spennende å følge denne ekvipasjen videre». 

Gull til Mathilde M. Klaesson, sølv til Sarah Edseth Solbakken og bronse til Thea K. Bråthen i U25. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Sølvmedaljen i U25 gikk til Sarah Edseth Solbakken og Kronborg´s Highlight med 197.095 poeng. Thea Katarina Bråthen red Pia Pia inn til bronsen med 193.391 poeng.

Direktesport.no sender også live fra hele NM på Biri.

Resultater finner du her: https://online.equipe.com/en/class_sections/524738