NM dag to

Det er duket for spennende finaler i FH, U25 og senior lørdag. Mens ponnirytterne, juniorene og de unge rytterne rir sin andre avdeling i mesterskapet. 

Seier til Emma Løkken i 1.avd. for ponni kat.l. Andreplassen gikk til Sondre Torp Kristiansen og nummer tre ble Thea Victoria Harlem. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

God start for Emma

Første avdeling for ponni kat.I gikk av stabelen i dag og det ble en flott start for Emma Løkken fra Oppdal Hestesportsklubb. Med den kun 7 år gamle velgående ponnihingsten Vercingetorix VB leverte Emma et flott og stødig program, og ble belønnet med 73.291 %. – Jeg er veldig fornøyd med den første mesterskapsrunden vår, smiler Emma, det var veldig gøy at det gikk så bra som det gjorde i dag. Han dansa hjertet sitt ut i dag, og jeg kunne ikke ønsket noen nedre start. Andreplassen i klassen gikk til Sondre Torp Kristiansen og Filur af Grønagergård som oppnådde 70.256 %, og tredjeplassen gikk til Thea Victoria Harlem og Schermeer´s Hof Simba med 69.616 %.

Vinner av juniorenes første avdeling ble Mathea Karlsen. Nummer to ble Nora Windgaetter og nummer tre ble Benedicte Eggers Staalsen. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 
 

Mathea vinner 1.avd. for junior

– Hexia var superfin i dag! Da jeg var ferdig med programmet og hilste, så var jeg så glad at jeg begynte å grine, så jeg kan ikke være mer fornøyd med hesten, smiler en strålende fornøyd vinner av første avdeling for junior. På den 19 år gamle DV-hoppen e. Blue Hors Hertug x Aspirant oppnådde ekvipasjen 69.234 %. Nummer to i klassen ble Nora Windgaetter og Noesmindes Miami med 67.342 %, og nummer tre ble Benedicte Eggers Staalesen og Danisco for U med 67.072 %. 

Nok en seier i U25 til Mathilde M. Klaesson og Sandbæks Rio-El. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Nok en seier til Mathilde

-Han var veldig fin i dag også, og jeg er veldig fornøyd med han, sier Mathilde som vant U25 klassen i dag også. Vi er jo ganske nye på dette nivået, så det å kunne prestere så godt til og med opp mot seniorene i går, det er jeg veldig fornøyd med. Med Sandbæks Rio-El innkasserte Mathilde M. Klaesson 70.387 %. Andreplassen gikk til Sahra Edseth Solbakken som med Kronborg´s Highlight fikk 64.574 %, og nummer tre ble Thea Katarina Bråthen som med Pia Pia fikk 61.899 %.

Andre avdeling i seniorklassen fredag ble vunnet av Louise Almlund Løkken og Mr. Gold G. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Blir spennende finale i seniorklassen

– Jeg er kjempefornøyd, sier vinneren av seniorens andre avdeling, Louise Almlund Løkken. – I dag klarte jeg å finne den rette mengde oppvarming, og vi leverte ett så og si feilfritt program bortsett fra at han byttet i øket gallop, men ellers er jeg veldig fornøyd. Jeg gleder meg til kurfinalen i morgen, sier hun. Med DV-hingsten Mr. Gold G e. Milan x Lobster fikk ekvipasjen 68.667 % i dagens Grand Prix klasse. 0,067 % bak kom vinner av første avdeling, Helena Liholt Gulli og IPS Don Massimo. Knappe halve prosentpoenget bak kom Anniken Hals og Centano som fikk 68.133 %. Det byr på en spennende kürfinale hvor Helena Liholt Gulli er i ledelsen med en total på 137.705 poeng. Tett bak følger Louise Almlund Løkken med 137.352, og Anniken Hals med 136.212.

Siri Thelle Tønnesen og Bonifatius 8 var best i første avdeling for unge ryttere. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Unge ryttere

Siri Thelle Tønnesen var best i dagens første avdeling for unge ryttere. Med den 10 år gamle vallaken Bonifatius 8 e. Belissimo x Abanos ble de belønnet med 69.298%, og tok en knepen seier foran Anine Mørch-Aas og Maserati som fikk 69.079 %. Tredjeplassen gikk til Josefine Amanda Hilling og Black Diamond som oppnådde 68.245 %. 

Nok en seier til Jens Lasse Dokkan i dagens andre avdeling for FH grad 1 og 4. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Jens Lasse best igjen

Vår regjerende Europamester Jens Lasse Dokkan leverte nok en flott program i dagens andre avdeling for FH grad 1 og 4, og med Aladdin innkasserte ekvipasjen 70.060 %. Det betyr at Jens Lasse har drøyt 10 poengs ledelse i sammendraget før finalen. Anita Hennie Johnsen og Lindegaard Lucky innkasserte 68.130 % og har dermed en total på 132.255.

Stine Skillebekk vant også 2.avd. og leder sammenlagt før morgendagens finale. Andreplassen i dagens klasse gikk til Christina Marcussen. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle.

Stine vant igjen

Stine Skillebekk og Calique V fra Asker Rideklubb tok seieren i andre avdeling for FH grad V, og er dermed i ledelsen før morgendagens finale. I dag ble ekvipasjen belønnet med 68.572 % og med gårsdagens seier har de en total på 134.580 poeng. Andreplassen gikk til Christina Marcussen og Go2 Harlem fra Soma Ryttersportsklubb med 66.944 %, og er dermed knappe 3 poeng bak Stine i sammendraget før lørdagens finale. 

Thia Elise Nielsen og Gjerdals Firefly fra Skedsmo Rideklubb tok en klar seier i første avdeling for ponni kat. Il og lll, og innkasserte 66.581 %. Andreplassen gikk til arrangørklubbens Hedda Strandengen og Skoglys Mathilde inntok andreplassen med 62.479 %.