NM er i gang

På GRK Arena er første dag med konkurranser overstått, og det ble vist mye god ridning på åpningsdagen av årets Norgesmesterskap i dressur. 

Vinner av første avdeling for U25 ble Mathilde Merethe Klaesson fra Skedsmo Rideklubb. Nummer to ble Sahra Edseth Solbakken og tredjeplassen gikk til Thea Katarina Bråten. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 

U25

– Jeg er veldig fornøyd, sier vinneren av dagens U25-klasse, Mathilde Merethe Klaesson. Med den 10 år gamle DV-vallaken Sandbæks Rio-El e. Skovens Rafael x De Noir sørget Mathilde for en solid ledelse i klassen med en total på 71.816 %. – Rio holdt seg rolig, og vi hadde et ganske feilfritt program. Det hadde jo vært noe om vi klarte å holde dette nivået de eneste dagene, og jeg håper jeg klarer å holde han avslappet og fin, smiler Mathilde.  Med nesten 6 prosents ledelse har Mathilde et godt forsprang før morgendagens andreavdeling. Nummer to i klassen ble Sahra Edseth Solbakken på Hannoveranervallaken Kronborg´s Highlight med 66.026 %. Thea Katarina Bråten og Pia Pia tok tredjeplassen med 63.842 %. 

Første avdeling i seniorklassen ble vunnet av Helena Liholt Gulli. Rett bak kom Grete Catherina Bergstrøm og nummer tre ble Louise Almlund Løkken. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 

Tett i toppen

11 seniorryttere var til start i første avdeling og Intermediaire II. Dommerne var ikke helt enige om plassering rekkefølgen på de beste seniorrytterne, men det var Helena Liholt Gulli som stakk av med seieren i klassen. På den 15 år gamle Oldenburgervallaken IPS Don Massimo e. Don LArino x Santander H ble de honorert med 69.105 %. –  Det var mye som var bra i dag, men han var litt bak sjenkel i piaffene, forklarer Helena, så de ble ikke så gode i dag. Men vi har en plan for i morgen, så vi skal prøve å fikse det. Det er veldig tett i toppen i seniorklassen, så det er gøy at det er konkurranse. Jeg gleder meg til å ri Grand Prix i morgen, sier Helena, som kun har ridd hesten siden februar måned.  Kun 0,158 % bak var Grete Catherina Bergstrøm og den 13 år gamle DV-hoppen Felica som oppnådde 68.947 %. Tredjeplassen gikk til Louise Almlund Løkken og DV-hingsten Mr Gold G som endte med 68.685 %. 

Det ble en klar seier til Jens Lasse Dokkan og Aladdin i FH grad 1 og 4 med 72.536 %. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 

Klar seier

Det ble en klar seier til Jens Lasse Dokkan i første avdeling for FH grad 1 og 4. Med den sorte vallaken Aladdin e. Akinos x May Sherif var alle dommerne enige om at han var best og belønnet ekvipasjen med 72.536 %. Nummer to ble Karine Vassbotn Hestholm og Atlas Stengaard med 64.917 %.

I første avdeling i FH grad V var det Stine Skillebekk som var best, og andreplasse gikk til Christina Marcussen. Foto: Dressur Så Klart/Ingrid Schnelle. 

I første avdeling av FH grad 5 var det Stine Skillebekk og den 14 år gamle hingsten Calique V e. Come Back II x Lobster som var best og oppnådde 66.008 %. Andreplassen gikk til Christina Marcussen og Go2 Harlem med 64.690 %. 

Dagens resultater finner du her: https://online.equipe.com/en/competitions/37860