Programridning 19-21.07

Hedemarken Rideklubb er en aktiv klubb med i overkant 200 medlemmer. Vi tilstreber et bredt aktivitetsnivå for alle, uansett gren. Vi har aktive medlemmer innenfor sprang, dressur, kjøring og distanse. I tillegg satser vi på rekruttering for de yngre og arrangerer ulike aktiviteter for de som er ferske i sporten. Målet vårt et å skape hesteglede uansett nivå. 

Camilla Nyland (og hesten Numero):
– Dette var et flott arrangement som fikk meg til å kjenne litt på «stevnefølelsen» igjen, etter mange år siden sist. Disse dagene ble rett og slett en veldig god «stevnetrening». Jeg synes det var en «gavepakke» å kunne ri programmet to ganger, med tilbakemeldinger og undervisning av dyktige dommere mellom programmene, samt mulighet til å stille spørsmål. Det var så gøy når veiledning fører til forbedring i andre runde. Jeg tar med meg nyttige tips og en god opplevelse videre i det daglige arbeidet. Foto: privat.

Etter et halvår bak oss med lite aktivitet, ville vi i Hede tilby det lille ekstra. Langhelgen 18-21.juli ønsket vi derfor å introdusere årets stevnesesong med muligheter for banehopping og programridning på arenaen på Aalerud stall. Store deler av arrangementet skulle betales av klubben, til glede for deltagerne. 

For oss i HEDE blir det en travel høst med 8 stevnedager, 4 i sprang og 4 i dressur. Den første stevnehelgen er allerede 8-9.aug, med en dag sprang og KM dressur den neste. Så dette ble en god mulighet for både hester og ryttere til å bli bedre kjent med oss og anlegget.

Emilie H. Sørum (og hesten Nærlunds Don Picardi);
– Jeg synes det var et kjempebra arrangement! Det var veldig lærerikt og en fin måte å forberede seg til stevne på. Jeg synes det å få tilbakemelding og god hjelp av dommer mellom første og andre gang jeg red programmet var helt supert. Jeg følte virkelig jeg fikk utbytte av det i andre runden. Her lærte jeg en del jeg kommer til å ta med meg videre. I tillegg ble jeg ikke så nervøs, når jeg visste at jeg kunne få hjelp og ri programmet en gang til etter den første runden. Jeg synes det var en veldig fin dag, og håper på flere sånne arrangementer senere! Foto: privat.

Hele tre dager ble fylt opp med ivrige dressurryttere som ønsket å prøve seg innenfor railen. Uansett ambisjon, ble det en mulighet til å enten finpusse formen foran kretsmesterskapet og stevnesesongen, eller kanskje prøve seg innenfor railen for første gang. Hver rytter fikk 30 min med dommer. På den tiden var det god tid til å ri igjennom programmet en gang, deretter få tilbakemelding og så ri igjennom programmet en gang til. I løpet av de tre dagene hadde vi besøk av Charlotte Moen (dd2) og Janne Halstenshov (dd3), i tillegg til vår egen klubbleder Janne E. Syversen (dd3). 

Av Anne-Heidi Kjernmoen