Dressur på Valum Hestesportssenter

– Stevnet gikk veldig bra, forteller stevneleder Lill-Bente Fornes, når Skeyna Kjøre – og Rideklubb arrangerte sitt første dressurstevne denne sesongen. 

Stevneleder Lill-Bente Fornes er godt fornøyd med klubbens første dressurstevne denne sesongen. Hun var også selv til start i MC og vant klassen med sin egen hest Fafner. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

– Vi hadde sol og fint vær og 33 ekvipasjer til start. Bare blide folk og dugnadsånden er stor i klubben vår, sier Lill-Bente. Flotte hester og trivelige folk, så vi kan ikke ha det bedre. Skeyna Kjøre – og Rideklubb er en liten klubb med få medlemmer, men du verden for en stor dugnadsånd vi har. Alle er så ivrige etter å hjelpe til og stiller opp i fra tidlig til sent. Så selv om vi er en liten klubb så kan vi få det til! 

Vinner av LC ble Mari Killingberg og Libs Amerun fra Skeyna Kjøre – og Rideklubb. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Søndagens første klasse var LC og best i klassen var Mari Killingberg fra arrangørklubben. Hun red den 9 år gamle hoppen Libs Amerun e. Ampere x Don Frederico og ekvipasjen oppnådde 69,6 %. – Dette var vårt første stevne sammen, så jeg er ganske fornøyd, sier Mari som har ridd hesten et halvt år. Nummer to ble Kristin Olaussen Ørholm fra Blakstad Hestesportklubb. Med den 10 år gamle vallaken Olympic ll fikk de 65,2 %.

Mali Hoelsæter representerte også arrangørklubben, og var godt fornøyd med Brilliant´s Golden Dancer som tok seiern i LB og andreplassen i LA. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Åtte ekvipasjer var til start i LB. Mali Hoelsæter representerte arrangørklubben med den velgende ponnien Brilliant´s Golden Dancer og vant klassen med 68,636 %. – Jeg hadde et bytte i galoppøkningen, men ellers er jeg fornøyd, sier Mali. Han er drømmeponnien! Jeg kunne ikke hatt noen bedre ponni, så det er litt trist at dette er mitt siste år som ponnirytter. Andreplassen gikk til Erica Hell Øwre og Gwiazda som også endte på 68,636 %. 

Vinner av LA ble Erica Hell Øwre og Gwiazdka fra Brukråk Hestesportsklubb. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

I LA var det Erica Hell Øwre på den 16 år gamle hoppen Gwiazdka e. Gambit x Hai Bej som var best med 67,407 %. På spørsmål om hvor fornøyd hun er, svarer hun: På en skala fra 1 til 10, så føles det som 10 i dag! – Hun er ekstremt snill og fortsatt sprek for alderen, så nå skal vi fortsette å starte LA og trene frem mot MC, forteller Erica. Andreplassen gikk til Mali Hoelsæter og Brilliant´s Golden Dancer med 62,963 %.

En fantastisk utsikt på ridebanen på Volum Hestesportssenter. Det flotte stedet i Levanger eies og drives av Gunn Eva Killingberg og Jørn Petter Ulstein. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Fem ekvipasjer var til start i MC. Lill-Bente Fornes og Fafner e. Fanal Prydsholm x Astaire var best og vant klassen med 63,274 %. – Jeg er superfornøyd, sier Lill-Bente, om dagens prestasjon. Lill-Bente har tatt opp ridningen etter 10 års pause. Han er mannen i mitt liv, ler hun, og jeg er så takknemlig for denne hesten. Victoria Hagen Kiran og Zafir Van Soma fikk andreplassen med 61,129 %.

FH klassen ble vunnet av Julie Klovholt Leonardsen og Cordo Colorado fra Bruråk Hestesportsklubb. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

En ekvipasje var til start i FH Para Equestrian Grav IV Individuell. Det var Julie Klovholt Leonardsen på Cordo Colorado. Med den 18 år gamle velgående vallaken e. Cordobes l x Parasisco leverte ekvipasjen et flott program og ble belønnet med 64,024 %.

Dommer Tove Vuttudal og overdommer Charlotte Moen. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Dommer

– Det er veldig mange flinke ryttere til start, sier dommer Tove Vuttudal. Det er artig å se at i så lave klasser at det begynner å bli så mange. De er nøye og flinke til å ri. Fine hester og de har presentert seg bra og de er veldig godt forbedret. – Det var et flott gjennomført stevne i fine omgivelser, sier overdommer Charlotte Moen. Det er godt å se et så bra nivå i de lave klassene.