Full pott for Jonas

Det ble fire seire av fire mulig for Jonas Elvebakk på Elitestevnet i Tønsberg denne helgen. 

Seier til Jonas Elvebakk og den 13 år gamle hoppen Citta e. Jazz x Candyboy i Grand Prix i dag! Foto: privat.

– Det var en «høydare» å komme over 70 % grensen i Grand Prix i dag, forteller Jonas, som er strålende fornøyd med helgens resultater. 

– Zenit har fungert veldig fint i helgen, forteller Jonas, om den 11 år gamle vallaken e. Blue Hors Zack x Donnerhall. Lørdag var han til start i Prix St. George, og ekvipasjen scoret 71,842 %. Søndag var de til start i Intermediarie I og oppnådde 70,5 %. – Han har gått to stabile runder i helgen, sier Jonas. Zenit, eller den enøyde banditt som han blir kalt, har Jonas hatt siden han var 4 år. – Han mistet det ene øyet da han var 6 år, men det er som regel uproblematisk i de fleste settinger. Vi er vant til det og vi kjenner hverandre godt. Men han har temperament, han vil mye og skal holdes i barten, ler Jonas, og håper Zenit er Grand Prix klar til høsten.

Vinner av både Prix St. George og Int. med I ble Zenit og Jonas Elvebak. Foto: privat.

Personlig beste i Grand Prix

– Det var en «høydare» å bikke den 70 prosenten i Grand Prix i dag, sier Jonas. Det er personlig beste for denne ekvipasjen. – Citta var veldig fin i dag, selv med et par små misforståelser i programmet. Jeg hadde en god ridefølelse selv med øsende regnvær og glatte tøyler. Citta er en hissig dame, og i dag var det veldig gøy å ri! Det har vært en lang vei med henne, men jeg har trua på at det finnes mer i henne, og det er forbedringspotensialet. Det å bli sterkere og sikrere i programmet, gir selvtillit nok til oss begge to å vite at vi kan det. I coronaperioden har jeg fått trent mer og hatt mer fokus. Hestene har blitt sterkere og sikrere i øvelsene. Det er gøy når stevnene kan gi en pekepinn på treningen man har gjort gir bedre prosenter. Neste gjennomkjøring før NM blir på Tanum, forteller den regjerende Norgesmesteren, som forbereder seg til å forsvare tittelen i august. 

Resultater finner du her: https://online.equipe.com/en/competitions/37045