Jeg ville bli perfeksjonist i dressur!

Hun er oppvokst i Oslo, gikk på den franske skolen, og bor nå i Hamburg. Hun konkurrerer i dag internasjonalt med det norske flagget på brystet – møt dressurrytteren Antonia Christine Jacobsen.

-Jeg skjønte fort at jeg ville bli perfeksjonist i dressur, sier Antonia, som har sin base i Tyskland. Foto: privat.

Antonia vokste opp i Oslo og flyttet til Tyskland i 1998. – Mamma hadde hester og jeg fikk ri litt i helgene. Hverdagen var fylt opp med rytmisk sportsgymnastikk, og det stjal mye av min tid. Jeg var 12 år da vi flyttet, og da begynte jeg å ri mer. Det ble jo litt ”tvangshopping” i yngre år, ler Antonia, men jeg skjønte fort at jeg skulle bli perfeksjonist i dressur! Jeg fikk en ponni på fôr og ble helt hestefrelst!


– Mitt absolutte høydepunkt med Danny har vært en fantastisk 5. Plass i CDI 4**** LIER med 72,6% i GP FS, forteller Antonia. Foto: Eurodressage.

Og det er hun fortsatt. Sammen med sin mann holder de til i en stall i nærheten av Hamburg, Moorrege. – Det er en privat stall med bare hyggelige mennesker, forteller Antonia. Her har jeg for tiden 10 hester. 4 av dem er mine egne. Hesten jeg har hatt mest suksess med er Danny. Han er en Hannoveraner på 17 år etter De Niro x Lanthan, og har vært mye syk. Men nå har vi kjempet oss tilbake i god form igjen. Han har vunnet GP FS i Tyskland og har fått mange fine plasseringer på Grand Prix nivå.

6 år gamle Finn etter Franziskus x Stedinger. Foto: privat.

Så er det Finn. En 6-åring etter Franziskus x Stedinger. Han er en super, fantastisk hest! Sikkert en av de beste jeg har hatt og ridd på. Men han er en utfordring! Som Ingrid Klimke sa om Franziskus; ”Han er den vanskeligste hesten jeg har hatt”, så jeg tror Finn har arvet noe av ham, ler Antiona.

Antonia på den 6 år gamle Antheros e. Ampere x Lorenton. Foto: privat.

Så har jeg Antheros som også er 6 år. Han er etter Ampere x Lorenton og ble kåret i Oldeburgerforbundet som 2,5 års. Vi kjøpte han i fjor, og kastrerte han. Han er en super kvalitetshest, men han har også sterk vilje, og er også en utfordring. Jeg har planlagt å kvalifisere begge 6-åringene for det tyske Bundeschampionatet, så vi får se hvordan de takler treningen og hvordan jeg takler dem. Jeg rir også en fin 10 år gammel Belissimo hoppe som er på Prix St. George nivå.

Den 10 år gamle hoppen Bon Chance e. Belissimo er på Prix St. George nivå. Foto: privat.

Antonia har kunnet jobbet som normalt under coronaperioden. Jeg synes det har vært helt herlig og ikke ha noe tidskjema – ikke noe press, sier hun. Vi har hatt en helt fantastisk sommer, så jeg har vært veldig mye ute med hestene mine. Bortsett fra hestene, så liker Antonia å lage mat. Det har vært mye matlaging med mannen min i denne perioden, ler hun . Ellers går dagene stort sett med til å ri og undervise elever.

Det som fasinerer meg mest med dressur er den fantastiske følelsen at alt er lett! Foto: privat.

Perfeksjonist i dressur

-Jeg elsker å ha tid til hver enkelt hest. Jeg jobber intenst mye med basic, og jeg tror jeg er en veldig rolig rytter som setter pris på lettridde hester. Å bli perfeksjonist i dressur dreier seg også om minimale ting. Perfekte hjørner, perfekte overganger med usynlige hjelpere, versader med perfekt stilling og bøyning osv. Det som fasinerer meg mest med dressur er den fantastiske følelsen at alt er lett! Når du kjenner hesten din godt, så lærer du å lytte på hver eneste lille ting. Alt dette kommer jo først etter noen års samarbeid med hesten – det er det jeg elsker, avslutter Antonia.