Husk salt og vann i varmen

Sommeren er definitivt her, så husk å gi hesten din nok vann og salt.

Mange hester setter pris på å bli kjølt ned med en dusj etter trening eller beite. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

Hestene svetter mer i varmen, og det innebærer væsketap som må erstattes. Hesten trenger da hovedsakelig natrium, kalium, magnesium og klorid.

Alle hester bør ha tilgang på saltstein. For hester som er i hard trening eller i perioder med varmt vær, bør man også kompensere for tapet av kalium og magnesium med elktrolytter. Det finnes mange elektrolytt-tilskudd på markedet. Du bør velge et som inneholder natriumklorid, kaliumklorid og magnesiumsulfat. Kombinert med sukker/søtningsmiddel tas saltene opp mer effektivt i kroppen, og smaken frister gjerne hesten til å drikke mer av løsningen. Å supplere med elektrolytter ved svetting og varme, vil det hjelpe organismen med å regulere balansen og hjelpe hesten til  prestere bedre.

Hestene skal ha tilgang på rent, friskt vann både ute og inne. En hest (500 kg) i hvile drikker gjerne 20-40 liter i døgnet. All fysisk aktivitet og trening vil øke behovet for væske, så sørg for at hesten din får i seg nok vann.