Det gror i Dressur-Norge!

skedsmo_ponniEtter en hyggelig stevnedag på Sørum Fritidsgård den 21.6. vil vi gjerne dele noen erfaringer fra vårt d-stevne i dressur.

Det var noen utfordringer i forkant, både med et stort antall anmeldelser, mye nedbør og en del jobb med å få tak i dommere. Pga. anleggets begrensninger måtte vi sette et tak på 100 ekvipasjer, og det var nok dessverre ganske mange som ble skuffet da vi måtte avvise ca. 40 starter. Dette beklager vi til de som ikke fikk starte eller som kun fikk starte i en klasse, men for sporten er jo dette veldig positivt – og en positiv utfordring for klubbene i framtiden.

Men da stevnedagen opprant i strålende solskinn så var både ryttere og funksjonærer innstilt på å få en flott dag, og det var mange blide fjes å se. Morsomt var det også at det var like mange startende i MB som i LC, og det var mye god ridning å se over hele linja.

For å få puslespillet til å gå opp, ble det snudd om litt på klassene, slik at LC-ponni ble avviklet parallelt med MB-hest på banen ved siden av. Disse klassene delte oppvarmingsbane, og jeg har lyst til å ta med et sitat fra en 8-åring som satt og varmet opp sin kat.3 ponni side om side med en voksen mann med flosshatt som trente bytter på en hest som var minst 175 cm. Med en litt betenkt rynke i pannen spør hun sin mor; ”Mamma, skal jeg ri mot han?”. Etter at stevnets yngste rytter ble beroliget av sin mor, så vil jeg tro at det var mye inspirasjon å hente fra en ekvipasje med mer erfaring.

Parallelt med konkurransene ble det gjennomført runde-ridning og time-ridning på gården, slik det gjøres hver eneste søndag – og det var således hesteinteresse på alle nivåer – og kanskje 150 mennesker på en hesterygg på Sørum Fritidsgård denne søndagen. Dette i tillegg til mange funksjonærer og støtteapparatet rundt hver eneste rytter. Et tegn på velridde hester og ansvarlige ryttere var det også at gjennom hele dagen så fikk vi kun bruk for en is-pose; til et uhell med en hestehov litt feilplassert opp på en menneskefot…

Takk til de dressur-dommerne som sporty stilte opp og dømte i klasser før og etter de selv skulle starte – og som ble plassert i en ”sump” fordi banene måtte legges på den tørreste delen av utebanen!

Med vennlig hilsen
Skedsmo Rideklubb
Trine Harfaldet
(stevneleder)

Fra LC til MB! Foto: Grete Nielsen
Fra LC til MB! Foto: Grete Nielsen

Vi takker Skedsmo rideklubb for deres stevnerapport, og oppfordrer alle andre klubber i landet til og også sende inn sitt bilag fra deres stevner eller dressurrelaterte arrangementer. Vi ønsker å dekke både bredde og elite!