Hilsen fra Dikemark rideklubb

Tusen takk for støtten fra aksjonen «Toppen støtter bredden»!


Skoleponnien Bender ble helten i Dikekrimmen 2020. Foto: privat.

Dikemark rideklubb er en av landet største rideklubber med over 350 medlemmer. Vi holder til i Asker, helt sentralt i det som nå er blitt en ny storkommune. Her har vi vår egen rideskole med 18 hester og over 200 elever i uka. I tillegg har vi 18 privathester som er ute og konkurrerer i sprang fra startnivå og til nasjonale mesterskap og internasjonale konkurranser. Noen konkurrerer også i dressur. I år er klubben 50 år, og vi planla flere jubileumsarrangementer med sommeroppvisning, stor fest og jubileumsstevne.

Men så kom koronakrisen. Rideskolen stengte, og to av de ansatte ble permittert. De viktigste inntektene til klubben er fra rideskolen, så da den stengte ble vi skikkelig bekymret. Avbruddsforsikringen gjaldt ikke. Det viste seg at statlige ikke gjaldt rideskoler som var del av rideklubber. Vi skrev brev og ringte alle som kunne hjelpe. Kommunen ga utsettelse på festeavgift og banken ga avdragsfrihet.


Mediegruppa lagde innslag da stallen var koronastengt. Foto: privat.

Samtidig brettet alle gode krefter i klubben opp armene. All helgeforing ble tatt av oppstallørene, faste forryttere hjalp til med skolehester, vi ba alle som hadde ridetimer om å betale regningen for mars og april, og vi solgte masse do- og kjøkkenruller. Mediegruppa sørget for at de som ikke kunne få komme i stallen, kunne følge med likevel. Skolehestene sendte hilsener og var hovedrolleinnehavere i en påskekrim som ble vist i fem episoder.

Rideskolen var helt stengt fra 12. mars til 11. april. Da fikk vi åpne med små grupper og kun de mest erfarne rytterne. Vi gikk med skikkelig underskudd da, men det var viktig å la rytterne få komme tilbake. Smittevernsreglene ble fulgt, og vi var usikre på om vi ville ha rideskole etter sommeren. Regnestykker viste at vi ville ha brukt opp alle pengene våre innen 1 september, selv med alle sparetiltakene og dugnaden. Vi falt fortsatt utenom alle støtteordninger.

Vi søkte støtte overalt. Dagen før rideskolen kunne åpne helt, fikk vi tilskudd fra dere. Det var en stor motivasjon og veldig velkomment!! Skolehestene hos oss lærer opp ryttere fra tre år og oppover til å bli trygge, glade, hestekyndige ryttere. De begynner å ri på staller i nærheten som forryttere. Noen får egne hester hos oss eller andre steder. Vi treffes igjen på stevner og trenigssamlinger og er stolte av ryttere som har startet hos oss og nå rir på høyt nivå i Norge og jobber med hest i utlandet. Det er så flott at toppen setter pris på jobben rideskolene gjør. Tusen takk!


Dikemark rideklubb har ridehus og utebane. Foto: privat.

Den 7. mai gjaldt nye regler for smittevern, og vi kunne få starte de minst erfarne gruppene. Foreldre fikk hjelpe til med å leie og justere utstyr. Gruppene ble større. Nå kunne vi endelig ønske alle velkommen tilbake! Det bel bestemt at ridetimer fra stengeperioden kan tas igjen helt fram til jul. Stadig flere betalte ridetimene sine for perioden tilbake til mars.

I overgangen til juni fikk vi resultatet fra dorullsalget. Der var det gjort en kjempejobb! Sammen med pengene fra dere, kunne vi nå våge å kjøpe en ny skolehest. Det har vi hatt behov for lenge! Det er nå klart at økonomien vår er reddet. Skulle det komme en ny smittebølge, vil situasjonen fort kunne snu. Men akkurat nå er vi bare lettet og glade.


Noddy ble kjøpt med støtte fra dorullsalg og Toppen støtter bredden. Foto: privat.

I helga hadde vi klubbstevne i sprang og dressur. Da fikk vi få være sammen med alle dem som har trukket sammen i denne veldig vanskelige perioden for klubben og si: TAKK!

Kanskje sees vi på et stevne snart?

Beste hilsen Hanne Hagtvedt Vik, styremedlem i Dikemark rideklubb