Historisk deltagelse i VA Prosentklasse

Det er rekordmange påmeldte i VA prosentklasse på Ellingsrud førstkommende helg, og mesteparten av rytterne er under 25 år!

Det lover godt for norsk dressursport med rekordmange startende i VA prosentklasse, og mange av rytterne er under 25 år! Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

For første gang i historien er det 20 ekvipasjer til start i søndagens VA prosentklasse på Elitestevnet på Ellingsrud. På den foreløbige startlisten er det 8 som skal ri Intermediaire A FEI, 3 i Intermediaire II FEI, 2 i Grand Prix 16-25 FEI og 7 i Grand Prix FEI.  

VA Prosentklasse KR IV-§422-6c

VA kan arrangeres som prosentklasse der to eller flere ulike VA-program inngår. Det må angis hvilket program ekvipasjen skal ri ved påmeldingen. Hver ekvipasje kan starte maksimalt to ganger i samme prosentklasse, i to forskjellige program. Alle ekvipasjer som rir samme program, må starte etter hverandre. Programmene skal gå i den rekkefølgen som pkt 6.a) og 6.b) over angir. Det må være minst 3 minutter ekstra pause mellom ekvipasjene ved skifte av program. Resultatet i en prosentklasse følger av prosentresultatet, med eventuelle fratrekk for feil, uavhengig av hvilket program ekvipasjene rir.