Klar for NM

– Jeg gleder meg til årets Norgesmesterskap, sier regjerende Norgesmester for senior, Jonas Elvebakk. 

– Vi får se om vi klarer å forsvare fjorårets tittel, sier regjerende Norgesmester for senior Jonas Elvebakk. Foto: Triumph Dressage.

Med sin makker, den 13 år gamle hoppen Citta e. Jazz x Candyboy, har Jonas brukt denne annerledes perioden til å trene. – Vi har trent mer eller mindre som normalt, forteller Jonas. Det har vært en bra tid til å trene da det ikke har vært noe stevnetilbud. Planen var i utgangspunktet å ri litt mer internasjonalt i år, men sånn ble det ikke. På grunn av coronasituasjonen har det vært mindre treningshjelp, så man har måtte strukturere hverdagen og trent mer på egen hånd. Citta er blitt mye sterkere siden i fjor. Vi har funnet litt mere roen og blitt tryggere i øvelsene, selv om det fortsatt er mer å hente på styrke og rutine.

Oppkjøring til NM

-Citta er litt heit og en hest som trenger å gå noen runder på en stevnearena før hun lander litt, forklarer Jonas, så planen er å ri tre nasjonale stevner før årets Norgesmesterskap. Vi har gjort noen programtreninger i denne perioden for å få en litt tilnærmet stevnesituasjon, og vi har hentet oss opp på prosentene i denne perioden. Så programtrening har vært en bra ting denne perioden.

Ny arena

Årets Norgesmesterskap skal foregå både på ny arena og med ny arrangør. Gjøvik Rideklubb inviterer til det som sannsynligvis blir årets viktigste stevne på den nye arenaen, GRK Arena på Biri Travbane. – Det blir spennende med med NM på ny arena, sier Jonas. Det gleder jeg meg til. NM er et av årets høydepunkter, og siden så mye er avlyst så blir det ekstra fokus på årets mesterskap. Det er bra at stevnene er i litt i gang igjen, og at NRYF har endret kvalifiseringskravene, så det burde være mulig at flere kommer til start. – Jeg har selvfølgelig lyst til å forsvare fjorårets tittel, så jeg har litt ekstra forventninger til meg selv, så vi skal gjøre så godt vi kan, avslutter den regjerende mesteren.