Nesten 100 til start på Ellingsrud

Nesten 100 ekvipasjer hadde funnet veien til Ellingsrud for å delta på deres distriktsstevne 2. pinsedag

Stevnet ble arrangert på to baner og værgudene var definitivt på arrangørens side. Strålende sol møtte de 96 ekvipasjene som var til start i de fem klassene fra LC til MC.

Vinner i LA:3 ble Stine Christensen og Lundhaugs Bellelus. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

LA:3 som var første klasse på geopadbanen hadde 23 ekvipasjer til start. Det ble en soleklar seier til Stine Christensen på den 6 år gamle vallaken Lundhaugs Bellelus e. Belamour x Vigour B som oppnådde 69,259 %. Andreplassen gikk til Karin Jane Jordet/Florentino I, og tredjeplassen til debutanten Hedda Jørgensen/Hole in One Firfod.

LC:3 var første klasse på grusbanen med 19 ekvipasjer, og her gikk seieren til Karina Moe som red den 5 år gamle vallaken Stall-K´s Brix Galliano e. Grand Galaxy x De Niro, og oppnådde 73,2 %. Nummer to ble Helene Bibow-Todal/Schickimicki, og nummer tre ble Emily Karoline Kallhovde/Ophelia van het Rozenhof.

Vinner av LB:4 ble Hedda Jørgensen og Hole in One Firfod. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

I LB:4 var det Hedda Jørgensen på den 8 år gamle vallaken Hole in one Firfod e. Sunny – Boy x Zardin Firfod som var best og ekvipasjen scoret 64,839 %. Andreplassen gikk til Alexander Dalsgaard Ranum/Peggy Parsnip, og tredjeplassen til Mathilde Malmberg/Skoglys Macanto.

I MC:1 ble det en klar seier til Adele Christensen Larsen som innkasserte 72, 258 % på den 11 år gamle vallaken Hedemand´s Dumbledore e. Melli´s Dornik x Fadjec. Nummer to ble Marlene Zimmermann/CJ´s Degrees og tredjeplassen gikk til Selma Danton Reitan og Emely´s Surprise.

Dagens siste klasse var MB:2 og vinneren ble Marte Alexnadra Okkelmo på den 7 år gamle hoppen Filippa Højmark e. Fürstenball x Romanov med 68,529 %. Andreplassen gikk til Marthe Brovold Løberg/Harley Hotline og tredjeplassen til Ane-lill Smestad Dahl/Fouquet.

Det blir Elitestevne med oppstalling på Ellingsrud den 19-21.juni. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

-Det er gøy å være i gang med stevner igjen, sier Lena Holtet fra Ellingsrud Rytterklubb, selv om det byr på mange utfordringer som arrangør. – Det er veldig tungt å arrangere ridestevner i 2020 med virussituasjonen vi er inne i. Betalinger skal registreres inn, pass skal sjekkes digitalt osv. Jeg ønsker meg en oppgradert versjon av Equipe, hvor man må betale klassen ved påmelding. Det hadde gjort livet vårt enklere, sier Lena. Så kan man jo ønske seg til en senere anledning at passene til hestene ble elektroniske slik at vaksiner ble registret. Men det er kanskje en ønsketenkning? – Utover det ønsker jeg å få frem at dugnadsgjengen i Ellingsrud Rytterklubb er en stå-på gjeng som gjør alt for å fremstå som en proff drevet klubb. Det er vi nok ikke lenger, sukker hun, men vi prøver så godt vi kan. Og innsatsen er det ingenting å si på! – Vi har laget vaskeplaner til toaletter, desifiseringsplaner og hvordan håndtere mat i kiosken. Så jeg er virkelig stolt av gjengen rundt meg, avslutter Lena.

19 – 21 juni inviterer Ellingsrud Rytterklubb sammen med Nedre Romerike Rytterklubb Elitestevne med oppstalling på Ellingsrud.