Kjære Dressur så klart!

Tusen takk for støtten vi fikk til vår rideskole etter deres «toppen støtter bredden» innsamling.


Rideskoleelver og rideskolehester i action på rideskolestevne. Foto: Privat

Askim Rideklubb driver rideskole og oppstalling av privathester på eget anlegg i Askim i Indre Østfold kommune. Rideskolen vår har vært i stadig vekst etter at vi fikk bygd vårt eget ridesenter på Trippestadbanen. Det siste året har hatt opp mot 170 elever i rideskolen. Vi har elever fra 4 år og opp til over 60 år. Alt fra nybegynnere til viderekommende ryttere. Vi har også mange voksne som tar opp igjen hobbyen. Vi har 14 rideskolehester som jobber i rideskolen 4 dager i uken. I tillegg til dette har rideskolehestene en fast fridag og er satt bort på fór i helgene. I helgene får de for det meste kose seg på tur med fórrytterene sine, men har vi stevner eller treninger på hjemmebane får de også prøve seg på dette. Det gir fórrytterene en trening i å ha egen hest, uten å ha det, og skolehestene noen faste mennesker som er ekstra glad i de og skjemmer de bort med godt stell og gulrøtter. En vinn-vinn-situasjon slik vi ser det!


Rideskolehester som koser seg på tur. Foto: Privat.

Når gode rideskolehester trives i jobben blir de etter hvert gamle. De siste årene har vi vært inne i et generasjonsskifte, der flere har blitt gamle og fortjener å trappe ned på arbeidet. For oss er det viktig å ha friske, glade hester som liker jobben sin. Det er vanskelig å finne gode rideskolehester og de koster stadig mer. De senere årene har vi hentet hester fra Alta, Trondheim og Skåne i Sverige. Det tar tid og krever større utgifter til transport og import. Vi prøver samtidig å holde prisene nede på rideskolen slik at det skal være et lavterskeltilbud for folk flest. Vi har derfor jobbet med å bygge opp kapital til å investere i nye hester, og planen var å få kjøpt et par nye nå før sommeren. Når Corona-situasjonen i Norge stengte rideskolen gikk midlene som var satt av til kjøp av hester til drift. Derfor er det veldig gledelig at dere i Dressur så klart har hjulpet oss et stykke på veien mot ny hest. Vi har nå fått samlet sammen midler til å kjøpe en ny hest, og gleder oss veldig til å ønske «Dino» velkommen hjem i løpet av denne uken.


Foto: Vi gleder oss til «Dino» kommer hjem til oss, og takker Dressur så klart for bidraget til ny hest. Privat.

Vi håper at Dino skal bo seg godt til rette før sommeren, og kan jobbe for fult i rideskolen fra høsten av, når vi starter opp igjen etter at rideskolehestene har fått julimåned på sommerbeite.

Tusen takk for hjelpen til å realisere kjøpet av Dino! Takk til alle som handlet på auksjonene og takk til dere som initiativtakere. Dette er et engasjement som smitter! Sammen kan man få til det meste!

Av Ann-Katrine Hansen – på vegne av hele Askim Rideklubb og spesielt alle de elevene i rideskolen som nå kan glede seg til det kommer en ny hest!