Dressursnakk med Thea

13 år gamle Thea Victoria Harlem satser mot NM med ponnien sin Schermeer´s Hof Simba

– Jeg begynte å ri på et sted som heter Knøtteliten, i Sarpsborg, i 2009 når jeg var 3 år, forteller Thea. Etterhvert ville jeg ri enda mer, og begynte hos Marit Delebekk på Marit’s Rideskole i 2011 da jeg var 5 år.

Hvorfor ble det dressur?

-Det falt veldig naturlig for meg, ettersom det var for det meste det vi red ute på rideskolen. Og var det jeg likte best. Sommeren 2015, på rideleir, så fikk jeg tilbudet om å få ponnien Moinas Seren Y-Bore på helfor. Og i 2016 startet jeg mitt første stevne ute på Granly i Råde, og siden det har det gått i et med dressur. I 2017 fikk jeg min første egene ponni, Schanti M.

Hvordan vil du beskrive deg selv som rytter?

-Jeg er en rettferdig rytter, som jobber hardt mot målene mine og tenker alltid på at hesten skal ha det bra, forklarer Thea. Jeg er takknemlig for hver dag jeg får i stallen, sammens med hestene, etter jeg i mars holdt på å miste min bestevenn, Calanto.

Hvilke hester jeg rir nå?

-Jeg rir min egen ponnis, Schermeer’s Hof Simba, som jeg satser dressur med. Simba har jeg hatt i litt over 3 måneder. Også er jeg så heldig å få ri Calanto en del, og andre fine hester på stallen. 

Hva er målet for 2020 sesongen?

-Målet var vel egentlig å få startet noen internasjonale stevner, samt å plassere oss godt i NM. Men, vi får se nå om det blir mulighet å starte internasjonalt i år. Ellers er fokuset NM, lage en bra Kür og rett og slett bli godt kjent med Simba, sier Thea.

Hva gjør du når du ikke er i stallen?

-Stallen er fristedet mitt, det stedet jeg kan være meg selv 100%, forklarer hun. Så hvis jeg hadde fått spørsmålet om jeg ville bodd i stallen, hadde jeg svart som en del andre: JA! Dagene mine går i ett, med skole og lekser, før jeg tilbringer resten av dagen i stallen. 

Hvem er ditt forbilde?

-Jeg ser veldig opp til trenerne mine, Linndis Olsen og Siril Helljesen. Linndis har stått ved min side i 3 år, mens Siril begynte jeg å ri for i fjor. Jeg ser virkelig hvor hardt de jobber, spesielt Linndis som jeg er med hver dag. De er begge to veldig flinke, målrettede og sterke mentalt.

Hva er høydepunktet ditt på konkurransebanen hittil?

-Høydepunktet mitt på konkurranse banen må nok være Lands-stevne på Borge i fjor. Det var det stevne jeg merket hva ponnien min var god for! Den følelsen når man kommer ut av railen, og bare gråter av glede. Når du ser folk kommer mot deg med tårer i øynene fordi de er så stolte, er bare en helt magisk følelse! Og det ble enda mer tårevått da vi fikk vite at jeg ikke bare hadde fått nesten 68%, men jeg både vant og fikk første kvalifikasjon til Lag-NM som jeg deltok på i September, avslutter Thea.

Alle foto: privat.