300.000 til rideskolene!

Auksjonen som pågikk sist måned #TOPPENSTØTTERBREDDEN resulterte i kr. 150.000,- for å støtte rideskolene, og nå har familien Andresen doblet beløpet!

– Et fantastisk initativ! Og responsen både hos ryttere som har donert og alle som har vært med på å by, sier Kristin Andresen, som sammen med sin familie har donert 150.000 kroner for å støtte rideskolene. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

– Vi har jo alltid vært svake for rideskolene og sporten ikke minst, og for meg så er det ingen sport hvis vi ikke har rideskolene, sier Kristin Andresen. Det er det viktigste. De ble spesielt rammet av corona. Utgiftene er de samme, mens inntektene er blitt borte. Etter å ha lest alle søknadene blir man rørt langt inne i sjelen, og man kan tenke seg hvordan det er å stå der alene med 5-10 hester og ikke har penger til strømregningen. Det er jo forferdelig.

– Jeg er veldig imponert over det engasjementet som vi har sett blant topprytterene våre i #toppenstøtterbredden, og det har da ført til at enda flere har kommet med. Firmaer har henvendt seg for å også få lov til å delta og ikke minst rytternorge, som har støttet opp med auksjonen. Så jeg håper at dette er noe vi kan gjenta ved en senere anledning hvor det skulle være behov. Vi synes det har vært veldig hyggelig å være med å støtte, sier Kristin.

Hva betyr dette for rekrutteringen?

-Jeg tror at det betyr veldig mye, ikke minst for rideskolene.  De ser at de blir sett, og at noen bryr seg, forklarer Kristin. Bredden ser også at det ikke bare er toppsporten som gjelder, men bredden som teller. Toppen stiller opp for bredden. Det er utrolig viktig, og ikke minst de signalene vi sender utad om ryttersporten i Norge.  Vi stiller opp for hverandre, og vi er der og bakker opp når det gjelder. Jeg tror det ofte har vært sett på som en egoistisk og individuell sport, men her stiller alle opp og det er et viktig signal. Jeg håper forbundet benytter anledningen til å kartlegge anda flere private rideskoler for å få de under papraplyen sin. Ikke nødvendigvis som medlemmer, men som associates. Og at man i forbundet får en ansatt som arbeider med dette, for det er hovedinngangsportalen vår til markedet. Å arbeide tettere med rideskolene for å knytte opp å se på samarbeidsformer. Også dette med avtaler som forbundet kan gjøre med f.eks. Felleskjøpet med forinnkjøp til rideskolehester eller Agria med forsikringer til rideskolehester.

Hvem får støtte?

– Jeg har lest gjennom alle søknadene og blir rørt langt inne i sjelen, sier Kristin. Man ser flere som sitter alene og drifter små rideskoler, og de er så ekstremt sårbare og utsatte i en situasjon som dette hvor de knapt har penger til å betale strømregningen. Så det er veldig vanskelig å velge. Man føler veldig sterkt med alle, med tanke på hvilken vanskelig situasjon de er i.

Juryen har valgt og ikke prioritere de rideskolene som allerede har mottatt statelig støtte og/eller spleis. Så de har valgt å fordele de 300.000,- til de rideskolene som per dags dato ikke har mottatt noen støtte. Denne avgjørelsen er basert på tilgjengelig informasjon for juryen mandag 4.mai, da prioriteringen er at rideskolene skal motta støtten så raskt som overhodet mulig. Selvfølgelig kan noen få penger i etterkant (statelig/spleis), men avgjørelsen i dag er basert på dagens tilgjengelig informasjon. Støtten vil bli lagt til utbetaling denne uken.

Disse rideskolene vil motta støtte:

Karmøy Rideklubb / Rideskole

Eventyrstallen Nydal / Rideskole

Rjukan og Omegn Rideklubb / Rideskole

Stall Holand / Rideskole

Torp Ridesenter / Rideskole 

Atlungstad Gård / Rideskole 

Haugesund Rideklubb / Rideskole

Valstad Gård / Rideskole

Narvik Hestesportsenter / Rideskole

SLT Stall og Stutteri/ Rideskole  

Marits Rideskole

Nes Rideklubb / Rideskole

Lofoten Hest og Helsesenter / Rideskole

Fredrikstad Rideklubb / Rideskole

Askim Rideklubb / Rideskole

Skånland Stall og Rideklubb / Rideskole

MyVo hestesport sin rideskole

Gjøvik Rideklubb / Rideskole

Mastra Hestesportsklubb / Rideskole

Haugaland Hestesport Arena / Rideskole

Gunbjørg E Løvland / Hanne E Løvland / Rideskole   

Dikemark Rideklubb / Rideskole

Stall Gislesjø / Rideskole       

Drøbak Ridesenter / Rideskole       

Stall Kjernsli  / Rideskole

Damgården Ridesenter / Rideskole   

Hurdal Hestesenter / Rideskole