Mamma er mitt forbilde

Det sier den unge dressurrytteren Emma Løkken som kun er 15 år og er takknemlig for at hennes foreldre gjør at hun kan satse på dressursporten.

Emma Løkken bor på Lønset som ligger litt utenfor Oppdal og fritiden bruker hun for det meste på sine to hester og hennes ponni.

– Jeg var med mamma (Louise Almlund Løkken red.anm.) i stallen fra første stund, forteller Emma, på spørsmål om når hun begynte å ri. Mamma drev ridesenteret og rideskolen på den tiden, så vi hadde mange ponnier å velge mellom. Frem til jeg var 6 år holdt jeg på med mye forskjellig, men når jeg ble 7 så begynte jeg å trene mot stevner. – Dressur falt meg veldig naturlig, sier Emma, da mamma holdt på med dressur. Etter det har jeg vel bare fulgt i mammas fotspor og jeg startet mitt første stevne i 2012 da jeg var 7 år.

Målbevisst

-Som rytter jeg veldig målbevisst og jobber hardt mot målene min, forklarer Emma. Jeg setter alltid hestene og deres velbefinnende først. Jeg setter veldig pris på hver dag jeg får med disse fantastiske dyrene mine, for jeg vet hvor fort det plutselig kan være over.  Jeg tror en av mine styrker er å være veldig fokusert på stevner og jeg rir best når det gjelder, sier Emma videre. Jeg prøver å gå gjennom øktene mine, og tenker over hva jeg skal gjøre neste gang.

Hestene

– Jeg har vært så heldig å få hjem en ny 7 år gammel ponni fra Tyskland som heter Vercingetorix VB som jeg skal satse med de to siste årene mine som ponnirytter, sier Emma. Jeg har også Katholm´s Minot som er 15 år som jeg startet Children klasser på i 2018/2019. Denne sesongen skal jeg ut å ri junior klasser på han. Minot har også gått opp til Intermediare med mamma tidligere. Så har jeg Jude Law som er 11 år og en bra læremester. Jeg startet juniorklasser med Jude i Sørlandsparken og vi deltok  på Norwegian Horse Festival i februar.

-Høydepunktene hittil har vært Nordisk i 2018 hvor jeg fikk en individuell bronsemedalje på Minot i Children og vi fikk delta i EM, forteller Emma. Med Vercingetorix VB oppnådde vi en fjerdeplass i Bundechampionatet i 2019. Jeg deltok også i Norway Open med Minot i 2018/19. Og for ikke å glemme alle stevnen med min kjæreste ponni Fredi, sier Emma når hun oppsummerer høydepunktene sine hittil i karrieren.

Mål for sesongen

Stevnesesongen er foreløpig utsatt.- Jeg har vel egentlig håpet å satse på de to siste årene mine som ponnirytter, og ri noen juniorklasse med Jude og Minot, men nå får se an hvordan det blir med tanke på coronaviruset, sier Emma, om 2020 sesongen.

Hverdagen

-Jeg er egentlig alltid i stallen, svarer Emma, på spørsmål om hun har noen andre interesser. Jeg starter på skolen kl.8.30 hver dag og er ferdig kl.14.30. Etter det drar jeg i stallen og gjør hestene mine ferdig, gjør stallarbeid og er hjemme mellom klokka 19 og 20 på kvelden. På tirsdager og torsdager prioritere jeg skole og er hjemme og gjør lekser. Da er mamma så snill og passer hestene mine.

Forbilde

-Mamma er mitt forbilde, forteller Emma. Jeg er så evig takknemlig for alt hun og pappa gjør for meg, slik at jeg kan satse på det nivået jeg vil og gjør at jeg kan oppnå det. Jeg har alltid sett opp til mamma og håper en dag å bli like flink som henne.

Har DU et forbilde? Mail oss gjerne din historie: line@dressursaklart.no