Satser mot OL

Nok en norsk dressurrytter satser mot OL i Tokyo, nemlig Cathrine Rasmussen på den velgående hoppen Dream Time!

Cathrine Rasmussen og Dream Time satser mot OL i Tokyo. Foto: Ridehesten

– OL er vel det mest spennende man kan delta i, sier Cathrine, som fra før har representert Norge i både VM, EM og ridd flere World Cup kvalifiseringer. Nå er målet OL i Tokyo. -Jeg ble overrasket når jeg så at Norge hadde kvalifisert en plass gjennom Ellen Birgitte Farbrot sitt resultat sist år, sier Cathrine. Det er mega inspirerende med sånne mål å jobbe mot, så jeg vil selvfølgelig prøve å kvalifisere meg.

Om man vil nå langt–

så må man sette seg høye mål

Cathrine Rasmussen

Dream Time

Den 13 år gamle DV hoppen Dream Time er e. Blue Hors Don Schufro x Leandro. Cathrine har eid elitehoppen i fire år og red tre internasjonale stevner med ganske gode marginer i forhold til OL kvalifiseringskrav i 2018. – Jeg trodde ærlig talt ikke det var noen mulighet for å kvalifisere, så hoppen har stått for salg en periode i Danmark, men er nå tilbake i Cathrines stall hjemme i Kristiansand. Det er veldig lenge siden jeg har vært ute å startet henne, sier Cathrine, men det er fortsatt noen måneder frem i tid, så vi krysser fingrene for at det kan gå. Hun er en veldig søt hest, men hun er en hoppe da, sier Cathrine. Jeg må oppmuntre henne til å gjøre det jeg gjerne vil og hennes sterke sider er piaffe, passage og piruetter.

Den 13 år gamle DV hoppen Dream Time er e. Blue Hors Don Schufro x Leandro. Foto: Ridehesten.

Olympiske leker

– Det er jo selvfølgelig en drøm og det mest spennende av alt å få delta i OL. Denne sporten kan man jo holde på med selv om man er gammel, ler Cathrine. Det er jo en vei å gå. Selv om Norge har en plass er det ikke sikkert at de sender noen og det er andre aktuelle på banen. Men det hadde vært veldig gøy å få delta i et Olympisk Mesterskap, sier Cathrine. Hun representerte det norske flagget ved VM i Kentucky i 2010, EM i Rotterdam i 2011 og EM i Herning i 2013.