Drømmen om OL

-Det er vel ingen hemmelighet lengere at OL er et stort mål og en drøm, sier Helena Liholt Gulli, etter helgens konkurranse i Herning.

Den 15 år gamle oldenburgeren IPS Don Massimo e. Don Larino x Santander H og Helena Liholt Gulli i lørdagens GP i Herning. Foto: Dressur Så Klart/Line Moen.

-Det hele begynte med at Tormod Bakke Johnsen og Kristin Andresen snakket sammen om at det var veldig kult at Norge hadde klart å sikre seg en plass til OL med et av Ellen Birgitte Farbrot sine resultater fra 2019, forklarer Helena. Videre snakket de om hvilke ekvipasjer Norge kunne ha som var aktuelle. Så kom de frem til at Tormod hadde en rytter, nemlig meg, og Kristin hadde en hest, IPS Don Massimo, som kanskje kunne være en aktuell ekvipasje. Det er Alexandra Andresen som eier og har ridd veldig suksessfullt på Massimo frem til hun dessverre ble satt ut av spill for en stund tilbake, og siden det har Massimo stått i Danmark hos Jan og Sophie Christensen på Noagård.

Til Danmark

Det er klart at når denne idéen kom frem, så innså vi at vi hadde veldig dårlig tid, sier Helena. Så i midten av januar dro Tormod, Pontus (Helenas samboer) og Helena ned til Danmark en helg for å prøveri Massimo. – Vi synes at dette kjentes lovende ut, så første februar ble hestebilen pakket med tre hester om bord og vi tok med oss flyttelasset ned til Danmark, sier Helena. Dermed var reisen mot OL i gang! Etter kun et par uker på ryggen av Massimo prøvde de seg i en nasjonal Grand Prix i Danmark. -Vi fikk 66 % og uten de aller største feilene, forteller Helena. Neste stevne var Herning denne helgen. Det har jo virkelig gått over alle forventninger. Jeg er veldig fornøyd med det vi klarte å få til etter så kort tid sammen. Det er klart at det er mye som kan bli bedre, men det er det vi skal jobbe med i tiden fremover. Nå har jeg ridd han et par ganger innenfor railen, så da vet vi litt mer hvor vi skal legge fokus på treningene fremover.

OL i Tokyo

-Når jeg nå har fått denne sjansen, så må jeg bare gripe den og gjøre det aller beste jeg kan. OL er det største av det største, og det er absolutt ingen selvfølge at vi klarer det, eller at vi får dra. Men bare reisen dit og det å ha noe virkelig stort å jobbe mot er en stor erfaring og motivasjon på veien, sier Helena. Først skal kvalifiseringene være på plass, deretter må man bli tatt ut, og sist men ikke minst så skal rytter og hest holde seg friske. Det må også nevnes at Alexandra er en stor grunn til at jeg får prøve meg på dette. Det er hennes hest, og det at hun gir meg denne sjansen nå er stort, og noe det står veldig respekt av. Jeg er takknemlig for det, og jeg håper at hun snart er tilbake i salen for dressur-Norge trenger Alexandra på laget, avslutter Helena.