Donkey Boy til Helgstrand Dressage

Hesselhøj Donkey Boy har under berider Jan Møller Christensen hatt en enestående karriere så langt, og hingsten har kun fylt 8 år.

Hesselhøj Donkey Boy og Jan Møller Christensen fra Verdensmesterskabet for unge heste i Ermelo 2019, hvor de vandt sølv for 7-års. Foto: privat

Ekvipasjen har siden den som 3-åring blitt premiehingst i Dansk Varmblod i 2015, vunnet Dansk Rideforbunds Championater for 4-års, 5-års, 6-års og 7 –års hester i årene 2016-2019, og i tillegg vunnet medalje i Verdensmesterskapene for unghester.

Hingsten har også hatt en fantastisk karriere som avlshingst ved siden av dens utdannelse. Tappingen av hingsten er foregått hos Jan Møller Christensen på Noagaard. Jan Møller Christensen rir og utdanner daglig et stort antall talentfulle unge og eldre hester, og vil fortsatt ha mange hester i trening for Alexandra Andresen og Equi Stallion ApS. Dette arbeidet harmonerer mindre godt med at det fortsatt skulle foregå tapping av Hesselhøj Donkey Boy.

Men hensyn til å fortsette fokuseringen på hingstens utdannelsefrem mot Grand Prix, og samtidig sikre at han er tilgjengelig for avlerne, er det avtalt at hingsten etter hingstekåringen i Herning – hvor Donley Boy ris av Jan Møller Christensen – skifter rytter til Betina Jæger hos Helgstrand Dressage og samtidig oppstalles hos Helgstrand Dressage i Vokskov. Samtidig er hingsen tilgjengelig for de danske og internasjonale avlerne via hingstestasjonen hos Helgstrand Dressage.

Pressemelding: https://helgstranddressage.com/da/nyheder