Gørklintgårds Royal i form til kåring

Den norskeide hingsten Gørklintgårds Royal som er e. Revolution x Sunny Boy er klar til å vises på Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning denne helgen.

Gørklintgårds Royal under forbesiktigelsen. Foto: Lonnie Norstedt.

Den unge hingsten eies av Stine Rebecca og Marco Smith i Norge, og hingsten har vært i trening hos Jan Møller Christensen i Danmark siden 1.september. – Det er en riktig fin hest, forteller Jan til Dressur Så Klart. Den er stor og litt uferdig enda, men den er utrolig rørlig og har superfine bevegelser samt et godt temperament. Vi har tatt det litt forsiktig og den har fått meget tradisjonell trening inkludert longering og løshopping – selv om den er en dressurhest. Vi red på den noen få ganger i desember måned, og den har gått fint under rytter, og vi startet opp igjen i januar. Uheldigvis fikk de en liten vridning som resulterte i en kort pause, men hingsten er nå klar for å vises, forteller Jan.

-Jeg synes det er en hest som er verdig til å bli kåret, men man vet jo aldri hvordan de unge hingster oppfører seg og om de kan vise seg frem uten spenninger, sier Jan. Om den blir kåret skal den unge hingsten ikke gå 10-dagers testen denne våren. Det er en deilig hest som vi er veldig begeistret for , så vi vil gi han en pause etter Herning så den heller kan gå testen til høsten.


-Vi ble raskt begeistret for hingsten Revolution fordi han er så imponerende gangartsmessige og fordi han har et utrolig godt temperament, forteller eierne av Gørklintgårds Royal, Stine Rebecca og Marco Smith, som har høye forventninger til kåringen. Foto: Lonnie Norstedt.

I tillegg til Gørklintgårds Royal vil man få se flere hingster fra Revolution´s første årgang i Herning. Revolution er e. Rocky Lee x Rouletto, og tross hans unge alder har Revolution allerede en imponerende merittliste å vise til. Han er blant annet premiehingst i Hannover og DV samt fløyhingst i DV. Med Andreas Helgstrand i salen har den vunnet både gull og sølv i verdensmesterskapet for unghester og har vunnet DRF´s dressurchampionater både som 4, 5 og 6 –åring.