NHF: Seier til Söta bror

Seieren i FERD CDI*3 Grand Prix Freestyle gikk til svenske Jeanna Hogberg og hennes SV vallak Fiorucci f. 2009 e. Florencio ue. Rubinrot med en total på 72,980%. -Fiorucci gjorde det godt under UVM i Ermelo for fire år siden, og året etter var red de Lille Tur og fikk gode prosenter. -Så debuterte vi i Inter II men etter dette skadet han seg dessverre. Så det var veldig gøy at det gikk så fint i våres første internasjonale start etter skaden, sier Jeanna Hogberg på pressekonferansen etter klassens slutt. Videre har ikke ekvipasjen lagt de store planene da det var så usikkert etter skaden, men skal til start i Herning om tre uker.

Svenske Gunilla Byström og hennes flotte hoppe Vectra f. 2005 e. Silvano 1047 ue. Flyinge Amiral leverte et program med godt flyt og ingen feil som resulterte i en 2.plass i klassen med en total på 71,560%

3.plassen i dagens GP Freestyle gikk til finske Stella Hagelstam og hennes makker New Hill Julitrea f. 2005 e. Revan ue. Alcatraz med en total på 70,705%

Beste norske i store tur var våres alle kjære Jonas Elvebakk og hoppen Citta f. 2007 e. Jazz ue. Candyboy som red inn til en 4.plass og med en total på 70,035% passerte de akkurat en den “gyldene” grensen på 70% -Jeg er veldig fornøyd med dagens program og syns hun var veldig ridbar. Hun henter seg godt inn fra gårsdagen hvor jeg syns hun blir for ivrig og venter ikke. Citta er en vanskelig og noe het hest, og er som regel en utfordring inne på konkurransebanen første dagen, forteller Jonas til Dressur Så Klart. På spørsmål om hva planen videre er sier Jonas at det er å ta steg for steg, stevne for stevne og gi Citta mer rutine. Satser på å ri flere CDI stevner, og jeg skal diskutere med trenerne mine etter denne helgen om vi ønsker å reise å ri i Herning.

5.plassen i klassen gikk til danske Marianne Yde Helgstrand og vallaken Lollipop 126 f. 2004 e. Lord Sinclair 8 ue Welt Hit I O med en total på 69,315% De hadde flere gode momenter og øvelser, men dessverre ble det noen dyre feil i dagens program. Marianne kan røpe at dette er hennes første Grand Prix hest, og vi håper vi får se mer til denne ekvipasjen i framtiden.

Kristin Andresen som gjennom FERD er en av hovedsponsorene under NHF, og klassesponsor i Grand Prix Freestyle retter en takk til arrangøren at de får arrangere dette, og bidra til rekruttering til sporten. -Jeg var ikke imponert over de norske i går da det ble mange dyre feil, men i dag var det en fornøyelse å se Jonas og Citta sitt program. Det var også flott å se to av de norske hestene under clinicen til Pether Markne som er “up and coming”, sier Andresen på pressekonferansen.

Eirik: 15 året i strekk med dressur, ferd vært hovedsponsor i 15 år og det hadde ikke vært dresur uten ferd. Det er kostbart å holde dressur på et slik arrangment. interseesen er øende, ønske om wc på sikt, men da må det flere på banen. både med tid og penger. vi vi ha dressur og ser potensiale, krever at flere går i samme retnign. rekrutterin har en voldsom effekt, ser hvoa mange som vil være med, det som mangler er at dressru rytterne kan slå seg sammen og.