NHF: Seier til Helle i finalen

Flotte pokaler til vinnere i finalen til Comebackcup!

FERD Comeback Cup er en landsdekkende konkurranse i dressur for ryttere i alderen 40+. Formålet med cupen er å få flere voksne amatørryttere  og tidligere konkurranseryttere til start. På den siste dagen under NHF var det tid for finale i cupen.

Det var tett i toppen under dagens finale, men den som stakk av med seieren var Helle Stentoft Hansen og makkeren Puk fra Randaberg Ryttersportsklubb. Totalt i finalen fikk ekvipasjen 70,968% -Jeg er skikkelig fornøyd! Kan virkelig ikke være annet, og jeg koste meg veldig i dag. Comebackcupen er et veldig bra tiltak, og jeg har kost meg under tiden på NHF. Dette har gitt veldig mersmak, og jeg skal alt konkurrere under Rogalandscupen neste helg, sier Helle til Dressur Så Klart.

Helle Stentoft Hansen med Puk på premieutdelingen, her sammen med initiativtaker Kristin Andresen. Foto: Dressur så klart/Ingrid Skjelanger

Lørdagens vinner Inger Thurmann-Moe på vallaken Livas Victor B, og rir for Fræna Rideklubb var tett opptil å bli vinner av finalen, men det ble en flott 2.plass i dagens LB:4 med en total på 70,323%. -I dag var Victor litt sprek, men det gikk ganske fint. Jeg har vært heldig å få låne hesten til datteren min. Flere burde lære av en erfaren hest, og jeg har selv en hoppe hjemme som kan være litt vanskelig men etter å ridd en del på denne læremesteren er jeg nok bedre rustet til å ri på henne. Comebackcupen har hjulpet meg med å komme over en sperre jeg har hatt med å komme til start igjen, jeg satt med følelsen av at det var flaut. Men dette har gitt mersmak så jeg har ikke tenkt å gi meg. Videre vil jeg si at det er et veldig flott arrangement og tiltak for bredden, forteller Inger til Dressur Så Klart etter premieutdelingen.

Inger Thurmann-Moe og Livas Victor B tok en 2.plass under finalen. Foto: Dressur så klart/Ingrid Skjelanger

3.plassen i klassen gikk til June Midtskog Roszkowski og den 10 år gamle vallaken Diesel, som fikk en total på 64,033% i finalen.

June Midtskog Roszkowski og Diesel ble nummer tre under dagens finale. Foto: Dressur så klart/Ingrid Skjelanger

I 2021 er 10 års jubileum for oppstart av FERD Rideskole- og Comeback Cup. Kristin Andresen som er initiativtaker kom på denne ideen da hun brenner for rekrutteringen til sporten. -For 10 år siden så jeg at flere og flere rideskoler begynte å legge ned, og faktorer til dette er at det er dyrt, lite penger i rideskole og ikke minst mye arbeid. Her må vi gjøre tiltak for å gjøre det mer attraktivt å være i rideskolen. Derav blir FERD Rideskolecup opprettet som et slags uoffisielt NM for rideskoleelever. Samtidig så jeg at det var flere eldre som tilbrakte tid i stallen, og det jeg tenkte da var hvordan få disse aktive i sporten igjen, og med det ble FERD Comebackcup til. I år er det 14 av 17 rytterkretser som er representert, noe som er rekord. Jeg håper rytterkretsene kan legge seg litt i selene og ta initiativ mot de rideskolene som finnes i kretsen. I år er ikke Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane samt Finnmark ikke representert. Dette håper jeg vi kan få til, sier Kristin Andresen til Dressur Så Klart.

Gro Ånestad Rimstad etter dagens ritt, her avbildet sammen med Kristin H. Grønvold, Siri Skahjem og Salto sin eier Silje Ø. Gleditsch.

Gro Ånestad Rimstad fra Asker Rideklubb (Oslo og Akershus Rytterkrets) deltok sammen med vallaken Salto under årets Comebackcup finale. Søndag deltok de i finalen å endte på en 6.plass med en total på 60,323% -Dette har vært kjempe gøy! Første dagen var han veldig redd, men i dag fungerte det mye bedre. Et flott tiltak, hvor man også kan bli kjent med nye folk. Dette har helt klart gitt mersmak, jeg er kun fôrrytter på Salto og rir noen dager i uka. Men jeg håper jeg kan fortsette å konkurrere fremover, forteller Gro til Dressur Så Klart etter dagens ritt.

Vi gratulerer!