NHF: Torsdagens internasjonale kveldsklasser!

Fie Dybro Jensen og Præst Cameo tok seieren i ponni-klassen!
Foto: Ingrid Skjelanger

Av torsdagens Agria CDI-klasser, var det ponniene som skulle først til dyst. Det var jevnt blant ekvipasjene, men den som gjorde det best var danske Fie Dybro Jensen på den ni år gamle vallaken Præst Cameo (f. 2011, e. Fs Concorde). Disse oppnådde en velfortjent prosent på 70,143%, med spesielt gode kvaliteter fremvist i mellomgangartene.

Andreplassen ble kapret av svenske Hannah Regosa på den røde hingsten Inspi(Red) Justice Rp 185 (f. 2008, e. Silberg Superman). Et jevnt og fint program ble belønnet med 68,667% av dommerene.

Vår egen Sondre Torp Kristiansen kom på en solid tredjeplass med sin Filur af Grønagergård. Dette paret har allerede gjort det sterkt i år. Under Lands-Elitestevnet arrangert av Sørlandsparken Rideklubb i slutten av januar, tok de med seg en første -og en andreplass. I går kveld red de til 67,381% og fikk bære den blå sløyfen under premieutdelingen.

På fjerdeplass kom svenske Laura Lausten med sin hingst Schierensees Mithril (f. 2012, e. Schierensees Marillion), med 63,667%.

Svenske Mary Sofie Haid Bondegaard og Andor Bko ble dessverre eliminert.

For å se nærmere på resultatene, klikk her.

Camilla Juul Møller og Gørklintgård Siriano vant gårsdagens klasse for juniorer.
Foto: Ingrid Skjelanger

Juniorene var neste til å imponere. Også i denne klassen var det en danske som stakk av med seieren. Camilla Juul Møller red hingsten Gørklintgård Siriano (f. 2010, e. Sunny Boy) til 67,576%.

Tett opp til førsteplassen, med bare desimaler i forskjell, kom norske Emma Løkken på vallaken Jude Law (f. 2009, e. Helsegaards Rubin). Denne ekvipasjen har hatt en pangstart på året, og har allerede med seg en førsteplass og en andreplass fra Lands-Elite-stevnet arrangert av Sørlandsparken Rideklubb i slutten av januar. Under torsdagens klasse ble de tildelt 67,121%. De fikk dessverre en dyr feil i travéren under travprogrammet, som kostet de seieren. Ekvipasjen leverte et ellers flott og jevnt program.

Tredjeplassen gikk til svenske Ida Persson på KWPN-vallaken Tago (f. 2000, e. Larix) De ble belønnet med 66,111%.

Med 60,202% kom danske Amalia Skjold og Stenagers Odessa (f. 2012, e. Don Olymbrio) på fjerdeplass.

Femteplassen gikk til norske Maren Aarflot Strandheim og Svalegaards Alanya (f. 2012, e. Tailormade Attention), som dessverre fikk litt vanskeligheter i galopp-programmet sitt. Med ellers flere gode momenter fikk de 57,833%. Denne ekvipasjen gjorde en rekke gode prestasjoner i fjor, hvor de ble plassert på 10 av 15 stevner de deltok på.

For mer detaljer rundt resultatene for juniorene, klikk her.

Vinnerne av Young Rider-klassen, Sarah Edseth Solbakken og Kronborg’s Highlight.
Foto: Ingrid Skjelanger

I den siste klassen, CDI Young Rider, var det norske Sarah Edseth Solbakken på Kronborg’s Highlight (f. 2006) som fikk “Ja, vi elsker” til å spilles under premieutdelingen. Hun og hannoveraner-vallaken red et godt og stabilt program som ble belønnet med 67,843%. Disse høstet mange flotte resultater i MA i fjor, og ser ut til å fortsette med det gode arbeidet i år.

Svenske Maja Falk og vallaken Gilmore MC (f. 2011, e. Zizi Top) red til 66,863% og fikk dermed andreplass.

Tett opptil svenske Maja, lå norske Siri Thelle Tønnesen og hennes hest Bonifatius 8 (f. 2010, e. Belissimo). Bare tiendedels desimaler bak andreplassen red de til 66,814%. Denne ekvipasjen har en lang merittliste å vise til, og debuterte også i VB i 2019.

Fjerdeplassen gikk til danske Maria Meljgaard Jensen på hingsten Antango du Feuillard (f. 2009, e. Ampere). Etter dem befant svenske Matilda Illerfelt og vallaken Bento D (f. 2006, e. Florencio 2) seg på en femteplass.

Foto: Ingrid Skjelanger

Sjetteplassen gikk til norske Anine Mørch Aas og vallaken Maserati (f. 2005, e. Metall) med 62,990%. Det ble dessverre noen kostbare feil under et galoppbytte og i det samlede skrittet for ekvipasjen. Disse gjorde forøvrig rent bord i samtlige klasser de startet i fjorårets sesong.

For mer detaljerte resultater for Young Rider-klassen, klikk her.

Med dette takker vi for en flott start på dressurfesten her på Norges Varemesse i Lillestrøm. Vi gleder oss masse til å se hva dagens klasser bringer. Det man kan vente seg å se er blant annet første runde i FERD Comeback Cup og finalen i Skoies Dressur Cup. Det blir også Clinic med Ditte Yong, og vi får se fortsettelsen av hva CDI-rytterne har å by på.