NHF: Dressur i Lillestrøm

Det er kun dager igjen til hestefesten i Lillestrøm er snart i gang, og vi presenterer noen flere av de norske dressurrytterne som skal start under Norwegain Horse Festival.

Cathrine og Atomic

Mitt navn er Cathrine Oppegaard og er 22 år gammel. Med min hest, Atomic, skal jeg ri CDI store tur under Norwegian Horse Festival. Jeg trener for Siril Helljesen, som også er Atomic sin tidligere eier, og jeg er med på treningssamlingene med Pether Markne. Fram til jeg flyttet fra Sverige hjem til Norge i november i fjor, trente jeg jevnlig for Kerstin André, som nylig ble utnevnt til årets trener i Svergie.

Cathrine rir sitt første stevne som seniorrytter under årets NHF. Foto: privat.

Atomic er en 15 år gammel hollandsk vallak etter Sunny Boy/Kennedy. Atomic og jeg har vært et team i snart fire år, og sammen med han har jeg ridd flere nasjonale og internasjonale mesterskap som young rider-ekvipasje. Noen av høydepunktene så lang i vår karriere er deltakelse i YR-EM 2018, deltakelse i Nordisk 2019 og så klart gull i NM for Young Rider 2018. I år rir jeg min første sesong som U25-rytter, men vi begynte allerede i fjor å snuse på piaffe/passage-klassene. I år er målet å etablere oss på GP-nivå og få anledning til å representere Norge internasjonalt som U25-rytter. Til tross for at disse programmene er helt nye for meg og Atomic, kunne jeg ikke ønske meg en bedre læremester enn ham. At vi skulle komme opp på Grand Prix-nivå lå ikke alltid i kortene – som for alle andre, har det vært en lang og krevende reise. Jeg husker godt en av de første stevnene jeg red med han der jeg totalt mistet styringen i en galopptravers, og havnet helt til sporet før jeg fikk tak på «rattet», når den egentlig skulle gå til midtlinjen. Han er en bestemt kar med mye krutt, men det er også det jeg digger med han! VI gleder oss masse til NHF. Dette blir mitt aller første internasjonale stevne som seniorrytter, så jeg har naturligvis ingen ambisjoner å nå øverst på resultatlisten. Vi skal bare inn på banen for å gjøre vårt aller beste, få nye erfaringer og kose oss masse. Jeg vil veldig gjerne ri küren, det er det beste jeg vet, avslutter Cathrine.

Anine og Maserati

Mitt navn er Anine Mørch Aas og jeg rir Maserati. Vi har vært et team i litt over 2 år nå. Det har vært et eventyr! Vi har totalt 1 NM sølv, 1 lag NM sølv, 2 nordisk sølv lag, 2 HM gull, 1 NM gull og en individuell bransje fra Nordisk. Samt deltagelse i EM i Italia i 2019. Også en rekke nasjonale og internasjonale plasseringer på over 70%!

Maserati er en once in a lifetime hest! Han elsker å jobbe! Han har helt klart en wow faktor og en gåpålyst. Han er en ekte bestevenn som alltid presterer! Vi gleder oss masse til å ri under NHF! Det blir vår internasjonale debut som YR. Det blir veldig spennende! Håper vi sees!

Anine Mørch Aas vil på Maserati gjøre sin internasjonale YR debut under NHF. Foto: NRYF.

Sondre og Filur af Grønagergård

Jeg heter Sondre Torp Kristiansen og jeg er 14 år. Ponnien min heter Filur af Grønagergård og er 10 år. Han er en dansk sportsponni og en kat.1. Filur står oppstallet på Solberg gård hos Jonas Elvebakk som vi også trener for 2-3 ganger i uken for.Filur er en veldig morsom ponni både og holde på med og ri. Og han elsker og være på stevner.

– Jeg gleder meg veldig til og ri NHF. Det blir veldig gøy og starte og se på alle de andre ri, forteller Sondre Torp Kristiansen. Foto: privat.