NHF: Dressur i Lillestrøm

Hestefesten i Lillestrøm er snart i gang, og presenterer noen av de norske dressurrytterne som skal start under Norwegain Horse Festival.

Kronborgs Highlight og Sahra Edseth Solbakken 

-Vi er så heldige å få være med i young rider klassene under NHF 2020. forteller Sarah Edseth Solbakken. Vi har blitt tildelt et Wild card av Agria dyreforikring. Kronborgs Highlight er en 14 år gammel vallak som til daglig kalles Long John. Han er en stor kar med mye personlighet, kan det meste av øvelser og digger å vise seg frem. Vi trener for Nikolai Kowalski. Jeg satt første gang på hest før jeg var 1 år gammel, og nå er jeg 19. Har vært norgesmester 2 ganger og vært så heldig å representere Norge under Nordisk og EM for ponni i 2015 og 2016. Long John og jeg har vært et team litt under 1 år, og gleder oss til å vise oss frem på NHF.

Sarah Edseth Solbakken og Kronborgs Highlight representerer Norge i YR-klassene under NHF. Foto: Helene Gjerde Aamdal

Ingrid Ølstad og Tobajo Pic a Roze

Jeg heter Ingrid Ølstad, sammen med hesten Tobajo Pic a Roze, skal jeg representere Norge i CDI *** lilletur under NHF på Lillestrøm neste helg. Vi gleder oss veldig! Til daglig driver jeg Ølstad Dressage, som har base på Ridesenteret i Nes. Her underviser jeg og har hester inne for salg, eller videre utdannelse. Tobajo Pic a Roze er en NV vallak, født i 2008 e. Tobajo Picez. Han eies av Halvard Bakke Johnsen i Halden. Jeg har vært velsignet med denne hesten i fire år, og er utrolig takknemlig for det. Mika, som han kalles til daglig, er i mine øyne en fantastisk hest, som har mye å by på. Han utvikler seg veldig om dagen, og vi gleder oss til å se hva dette året har å by på. 

Ingrid Ølstad og Tobajo Pic a Roze skal representere Norge i Lilletur under NHF. Foto:
Juliane Kingren

Grete C. Bergstrøm og Felicia

Hest er og blir en livsstil for meg, forteller Grete. Jeg ønsker å ri så lenge jeg lever og kroppen godtar det. Jeg er en vanlig lønnsmottager, arbeider turnus på Universitets sykehuset i Akershus (AHUS) som teknikker på steril-forsyningen. Er gift med min Hans og vi har to gutter! I år har vi vært gift i 36 år. Felicia har jeg kjent hele hennes liv. Hun er avkommet til Prada som jeg også eide, men som dessverre måtte tas ut av sporten pga en sene skade. Prada er nå avelshoppe. For å gjøre en lang historie kort, så har Felicia og jeg jobbet sammen i 11 år, jeg fikk kjøpt henne da hun var 2 år. I dag kan vi kalle oss for Grand Prix ekvipasje. Veien hit har hatt sine utfordringer på godt og vondt. Men ting tar tid, og det er det vi har brukt, for å skape tilltt og styrke. På denne veien har vi fått god hjelp av Danske Leif Sørensen og Unni Westerheim.Denne sporten er ikke gratis å vi drive med og jeg er kjempe takknemlig for støtten AK Granheim AS har gitt oss.Under Norwegian Horse Festival og videre i sesongene, vil vi gjøre så godt vi kan! 

Grete C. Bergstrøm og Felicia representerer Norge i Storetur under NHF. Foto: Pernille Nielsen.