Tanker fra en stevneleder

2019 sesongen er over og en ny stevnesesong står for døren. Et nytt år med forventninger, prestasjoner og ikke minst et nytt år med mange dressurstevner på alle nivåer står for døren. Rosetter, gaver, penger og medaljer skal deles ut. Stevner i alle kategorier fra ryttertester til Norgesmesterskap skal arrangeres.

Som stevneleder er det viktig å være tidlig ute med planlegging av stevnene som skal arrangeres. Det er mye som skal planlegges og gjennomføres, så realismen for hva man kan gjennomføre er en stor faktor! Hos oss i Borge har vi mange startende på dressurstevner. Med mange startende øker også forventningene til både stevneledelse, publikum, deltagere og teknisk personell.

Stort ansvar

Det er ingen hemmelighet at det er et stort ansvar å være stevneleder. Jeg er veldig heldig at vi har gode hjelpere som gjør jobben min enklere. Vi har dyktig hjelp i sekreteriat, blide kioskdamer, en uerstattelig dugnadslisteansvarlig og dommeransvarlig. Det er mange ledd som er med på å gjøre gjennomføringen godt. Første gang jeg var stevneleder gikk alt som kunne gå galt, det gikk galt. Misforståelser, dårlig kommunikasjon, våte baner, premier som ikke var handlet, you name it. Jeg husker godt at jeg da sa «aldri mer!». Så fikk jeg spørsmålet igjen, om jeg ikke kunne ta landsmesterskapet. Selv om jeg kjente både på angst og depresjon for å ikke gjøre det bra, kunne jeg ikke gjøre annet enn å si ja. Og jeg måtte bare rette opp inntrykket fra forrige «fiasko». All den lærdommen jeg lærte i løpet av mine første stevner, har gitt meg en mestringsfølelse. Det som gikk galt første gang, ble mye bedre og ikke minst lå det en god planlegging bak. Jeg liker ikke å bruke ordet «jeg» i en slik setting. Det er ikke «jeg» som arrangerer. Det er vi. Det er gode dugnadshjelpere fra klubben, snille foreldre, tilreisende.

Sesongen 2020

I år arrangerer Borge flere distrikt og lands- og elitestevner. I tillegg til et NM for 5. gang. Og det betyr ikke at det er noe enklere selv om det er gjennomført før. Det betyr at vi har et nivå vi må leve opp til! Det er lange dager i forveien. Men når stevnet er slutt, og flesteparten drar fornøyde hjem, da vet man at det er verdt det.

Husk at en god stevneleder ler, deler og ser alle!

Lykke til med stevnegjennomføringen i 2020!

Hilsen Beate Sæland