Nyter den siste tiden sammen

Femten år gamle Gina Melleby er inne i sitt siste ponniår med sin Little Lady. Ekvipasjen fant hverandre i 2006 og har siden den gang hatt en kometkarriere på hjemmebane, og ifølge Melleby passer navnet «Little Lady» perfekt!

Gina Melleby og hennes ni år gamle ponni, Little Lady har gjort premiebordet rent siden de fant hverandre for 4 år siden.

Gina Melleby og Little Lady på stevne.

Nå forbereder Melleby seg på overgangen fra hest til ponni: – Til høsten blir hun nok lagt ut for salg, og jeg går over til hest, sier hun.

Melleby begynte på rideskole ved Hedemarken Rideklubb da hun var 8 år. Siden begynte hun på Atlungstad hestesportssenter.

Little Lady ble kjøpt usett, men ble et lykketreff for unge Melleby. I 2006 kom den da fem år gamle, tyske sportsponnien til Hedemarken: – Pappa kjøpte Little Lady til meg. Vi kjøpte henne usett og hun kom helt fra Sveio, hvor den gamle eieren hadde kjøpt henne i Danmark og tatt henne med til Norge, forteller Melleby: – Hun var 5 år når jeg fikk henne og kunne så og si ingenting. Hun hadde vært litt hoppet med og starta ett stevne, men hun klarte ikke holde riktig galopp, hadde lite muskler og var ubalansert. Jeg tok henne med på ridekurs på Atlungstad, og gjorde dette i et halvt år før jeg begynte å ta privattimer for Pål-Erik Fredriksen. Da begynte ting å løsne, forteller Melleby som også har ridd jevnlig for den danske berideren Nikolai Kowalski i nå 2 år: – Galoppen var veldig vanskelig å holde korrekt,

Gina Melleby går over til hest fra høsten av, men skal kose seg som ponnirytter den siste tiden.

og gleden var derfor stor hvis vi klarte en hel volte i riktig galopp uten bytter. Hun var også ekstremt følsom og måtte bli vant med sjenkel på nytt under hver økt.

Interessen for dressur kom gradvis ettersom Lady var ung og urutinert: – Hun hadde mye å lære og jeg syntes det var veldig spennende å lære sammen med henne.

Allerede i september 2007 startet ekvipasjen sitt første stevne, noe som fort ga mersmak.
I 2008 tok de flere plasseringer i LC, og avanserte med det til LB og LA. Også her tok ekvipasjen flere plasseringer, deriblant en førsteplass i sin første LB, og tok gull i klubbmesterskap for ponni.
I 2009 tok de igjen flere plasseringer, og viste seg enda farligere for konkurrentene. De red også klubbmesterskap for ponni, og gull i KM lag.
I 2010 har ekvipasjen allerede startet åtte klasser, og tatt plasseringer i seks av de.
– På nesten fire år har Lady gått fra og ikke kunne noe, være urutinert og ubalansert til å være en stabil LA ponni. Vi har også startet FEI’s program for ponnier og planen nå er å starte så mange stevner som mulig med henne slik at hun får enda mer erfaring og blir enda mer rutinert, sier Melleby: – Hun er enda ung, og jeg håper den som tar over henne kan lære henne masse!

Vil du lese mer om Gina Melleby og Little Ladys hverdag? Besøk bloggen hennes her.

Gina Melleby og Little Lady har gjort rent premiebord de siste fire årene!