NRYF utvider programmet for samlingen 15. februar under NHF

Foto: NRYF

Sammen med NRYFs hovedsamarbeidspartner Agria, utvides programmet for samlingen som er for utøvere innen de aldersbestemte klassene med mål om å ri på landslag eller NM 2020.

Våre foredragsholdere denne lørdagen får følge av flere krefter!

Fokuset på hestevelferden styrkes ved å fokusere enda mer på den friske og haltfrie hesten. En frisk hest er ikke bare en forutsetning for god hestevelferd, men også en nødvendighet for at vi kan være aktive i vår favorittsport. Halthet er den vanligste skaden på hester, men halthet kan forebygges dersom man har rett kunnskap og bruker den i praksis! Veterinær Lars Moen og hovslager Aksel Vibe hentes derfor inn for å fortelle mer om hvordan vi som ryttere og hesteeiere kan forebygge halthet.

Fysioterapeut og dressurrytter Line Synnøve Larsen står også på listen over foredragsholdere under samlingen. Line har blant annet samarbeidet med Norges idrettshøgskole, Olympiatoppen og Norges idrettsforbund innen temaet forebygging av idrettsskader. Dette samarbeidet har resultert i Skadefri-appen og diverse utdanningsmateriell om forebygging av idrettsskader. Line vil under samlingen fokusere på rytteren og trening av denne, både fysisk og mentalt. Sammen med dressurrytter Helena Liholt Gulli vil de ta opp hvordan fysisk og mental trening kan bedre rytterens sits og samspillet med hesten. De vil også ta opp hvordan hjerne og kropp henger samme når det gjelder prestasjon for hest og rytter. Deltagerne vil også lære øvelser som man kan gjøre hjemme (ikke nødvendig med treningstøy).

Berider Lillian Grepne vil ta opp temaet grunnridning og løsgjorthet. Lillian har en lang fartstid innen sporten som både trener og utøver og har blant annet beriderutdanning fra Tyskland, mesterbrev i ridning og eksamen som bevegelsestrener. Hun har en fantastisk måte å formidle kunnskap på og kommer til å snakke om basiskunnskapene for å nå de målene man har satt seg

NRYFs sportssjef Nina Johnsen vil ønske deltagerne velkommen, og representanter for Agria vil også lansere «Agria Naturbane».

Samlingen arrangeres på Thon Hotel Arena Lillestrøm, vegg i vegg med Norwegian Horse Festival. Tidspunkt er fra klokken 12.00 til 15.00. Samlingen vil koste kroner 380 i deltageravgift, det inkluderer et lett måltid. Agria streamer hele seminaret.

Samlingen under Norwegian Horse Festival er en erstatning for den tradisjonelle “Samling uten hest”, som tidligere har blitt arrangert på Norges Idrettshøyskole.

Hold av 15. februar 2020 – klikk deg inn her for påmelding.

Kilde: rytter.no