OL plass til Norge!

Årets siste internasjonale dressurstevne er overstått, og etter årets resultater har Norge dermed kvalifisert seg til en individuell OL plass i Tokyo!


Ellen Birgitte Farbrot er rytteren som har skaffet Norge en foreløbig plass i de OLympiske Lekr i Tokoyo i 2020. Her fra kvalifiseringe i Polen i sommer på den 14 år gamle hoppen Tailormade Tahennya e.Hennessy/ SuperMax Macho.
Foto: Lukasz Kowalski

Ellen Birgitte Farbrot har sørget for en norsk deltagelse i de Olympiske leker neste år. Hvem som skal representere det norske flagget er enda ikke avklart.

Individuell plass

60 ekvipasjer kan være til start i dressuren i Tokyo neste år. 45 av ekvipasjene er fra land som har kvalifisert lag til de Olympiske Leker. Denne gangen er det kun 3 ekvipasjer i lagkonkurransen hvor alle resultatene teller, i motsetning til 4 som det har vært i foregående år. I tillegg er det maksimum 15 land som har kvalifisert en individuell representant til Tokyo. Norge har foreløpig kvalifisert sin plass i gruppe A North Western Europe. Skal det sendes en ekvipasje fra Norge, så må vedkommende ri en siste kvalifisering.

Kvalifieringskravene er at man skal ha ridd til over 66 % på et stevne med minst en 5* dommer (ikke fra eget land). Det gjorde Ellen Birgitte Farbrot i Polen i sommer. -Jeg datt litt av stolen når jeg så mitt navn på listen i dag, sier Ellen Birgitte. Jeg har ikke prøvd å kvalifisere meg, men det er fantastisk gøy at Norge har fått en plass til OL. Jeg håper virkelig at Norge bruker plassen og at en av oss bruker den siste kvalifiseringen som trengs for å reise til Tokyo. Det er mange ting som skal klaffe for å reise til Tokyo; man skal ha en hest og ha økonomiske midler til å reise. Det er i alle fall en fantastisk måte å avslutte året , så det blir gøy å se hva som skjer, ler Ellen Birgitte.

Fristen for kvalifisering er 1.juni i 2020.