Bixie Barnearrangement

Søndag 17. november ble det avholdt Bixie barnearrangement av Nedre Romerike Ryttersportsklubb på Stall Øvre Hexeberg i Frogner. For de aller fleste er uttrykket «Bixie» ukjent, men det er ikke tilfelle i alle land.

Foto: Dugg foto.

Bixie er et internasjonalt konsept som kun er for barn, og har vært spesielt utbredt i Nederland og Tyskland de seneste årene. Søndagens arrangement er det andre av to Bixie-«stevner» avholdt av Nedre Romerike Ryttersportsklubb og også de eneste som er avholdt i landet (etter hva vi er kjent med).

Foto: Dugg foto.

Bixie-arrangementene kan avholdes i både sprang og dressur, med og uten kostyme – her er det kun fantasien som setter grenser. Denne søndagen var det duket for dressur-Bixie og banen ble satt opp med bommer og kjegler. Det var hele 12 påmeldte barn i aldersgruppen 3 til 10 år, hvor noen red alene og andre med leier. Noen snakket seg gjennom hele programmet – både med leier, dommer og publikum, mens andre var dypt konsentrerte om oppgaven. Det var rolige og fine hester og ponnier som trygt loste sine ryttere gjennom programmet. Tilslutt var det felles premieutdeling med flott premiesekk fra Strømmen Sparebank med innhold fra flere leverandører. Alle deltakerne fikk både sekk, «protokoll» og sløyfe, noe som selvfølgelig var stor stas. Det ble en fantastisk dag for både store og små!

Foto: privat.

Arrangøren Nedre Romerike Ryttersportsklubb, også kjent som «NERD», er en nyoppstartet klubb med tilholdssted på Romerike. Klubben har siden oppstart i november 2018 fokusert på bredde, mangfold og rekruttering, og har allerede over 80 medlemmer. Klubben har medlemmer helt ned på Bixie-nivå til eliteryttere i dressur, og konkurranseryttere i både sprang, feltritt, kjøring og distanse.

Foto: privat.

Selve arrangementet er god rekruttering for sporten og gir deltakerne en følelse av mestring og glede uten presset og skuffelsen som kanskje melder seg på vanlige konkurranser. Det er også et flott familiearrangement hvor både tanter, onkler og besteforeldre stiller som publikum, og man får et høytidelig innslag i en ellers uformell, trygg og rolig arena.

Foto: privat.

Nerd oppfordrer flere klubber til å gjøre det samme, slik at vi sammen kan skape ett godt og trygt miljø for de unge rytterne våre, og samtidig gi barn og unge i samme aldersgruppe mulighet til å bli bedre kjent på tvers av klubber og miljø.

Fra Nedre Romerike Ryttersportsklubb.