Hedret av Oppdal Kommune

For to uker siden ble dressurrytteren og treneren, Louise Almlund Løkken, kåret til Oppdalsambassadør 2019. – Jeg visste ikke at jeg var nominert engang, så jeg ble veldig overrasket når de ringte, sier Louise.

Dressurrytteren og treneren Louise Almlund Løkken ble kåret til Oppdalsambassadør. Foto: privat.

-Jeg synes det er veldig hyggelig å få tildelt prisen, forklarer hun. Det er veldig fint at alt det arbeidet vi har lagt ned og de resultatene vi har fått i sporten har blitt lagt merke til. Også på et sted som Oppdal hvor dressur ikke har noen tradisjon.

Denne sommeren har Louise fouksert på datteren Emma. Foto: privat.

Travel hverdag

-Jeg har drevet min forretning fra Oppdal Hestesportsenter siden 2003, forklarer Louise. De første 8 årene drev jeg hele senteret med både rideskole og oppstallører. Nå leier jeg bare den gamle stallen med plass til 12 hester som består av egne hester og hester jeg har i trening. Det er jo slettes ingen 9.00 – 16.00 jobb og dagene går med til stallen, undervisning og ridinig. Jeg reiser også litt ut og underviser, men har måtte skjære litt ned på det på grunn av tidsbrist. Nå er det ikke bare min stevnekalender med samlinger som skal henge sammen, men nå må vi også få min datter Emma´s stevnekalender til å passe inn. Denne sommeren har vi fokusert mest på Emma, og jeg kjenner at det har vært litt godt å kun være med som trener/groom. I tillegg har det blitt et behov for å dra på stevner også med min elever.

Louise er også med sine elever på stevner. Foto: privat.

Vinter og motivasjon

Når vi bor som vi gjør er det alltid litt tid som må påregnes i forhold til alle stevner og samlinger, så det kan til tider være en utfordring med full stall og Emma´s skole. Det som er et stort pluss på Oppdal er at det ligger veldig uforstyrret til, så å si midt i skogen. Samtidig som man må klare å jobbe og motivere seg til å trene alene, så trives jeg med den roen som er her.

Det kan være anstrengende å drive med hest på vinteren, men jeg trives med den roen som er her i Oppdal, sier, Louise. Foto: privat.

-Jeg er så å si alene hele formiddagen til mine elever er ferdige på skolen og jobb, og kommer til stallen for å ri, forklarer Louise. Nå som vinteren er på vei og samtidig som det utrolig fint ute, så kan det være anstrengende å drive med hest når det er så kaldt. Jeg er blitt veldig mye bedre til å kle på meg, ler Louise, som har elektriske såler og hansker med varme i. På siste landslagssamling grudde jeg meg veldig til at vi skulle ha fysiske tester, men da jeg fleipet med at om vi skulle teste hvem som kunne sitte lengst i -15 grader og undervise, så hadde jeg nok vunnet. Det gjør jeg nemlig ofte!