Stallstevne dressur søndag 13/10-19 på Fortuna

Endelig kom dagen vi hadde ventet spent på, Emma Iselin 4 år sin første tur innenfor railen. Utstyret var klart, med rosa ridejakke og tilbehør ( så klart, liten jente og oktober, må jo bare bli rosa), frokost spist, så spaserte vi ned til stallen. Der møtte vi mange spente barn, som pusset hester, flettet og forberedte seg etter beste evne, både privat hester og skole hester skulle gå.

Vi er så heldige å få låne en fantastisk flott Shetlandsponni. Hun heter Ariel og er 15 år. Emma pusset, og mamma flettet. Oppvarmingen foregikk ute, og konkurransen ble ridd inne. Første klassen som var satt opp var FH28/FH26, hvor det var valgfritt med leier til de minste og mest uerfarne.

Vi skrittet litt ute, hvor Emma, Ariel og utstyr skinte om kapp med solen. Siden programmet gikk på 20 x 40m fikk vi komme inn i ridehuset på ene volten, noe som også var betryggende da ingen hester ble ensomme. Det ble vår tur, og hilse på dommeren som vi har øvd på gikk fint. Deretter prøvde mor å leie nøyaktig – og det er faktisk ikke like enkelt når man går på bakken kontra å sitte på en hest. Emma var nok litt i overkant opptatt av publikum, hun hadde jo egen heiagjeng må vite 😊

Siden det var et FH program ble det karakterer på hver øvelse, og ble et hyggelig resultat på 61,1%. Stor stas å få komme inn igjen til premieutdeling.

Etter Ariel hadde fått sitt stell, måtte vi innom kafeen som holdt åpen, og feire første vellykkede stevne med kake.Arrangementet fortsatte med flere klasser, høyeste var LB. Fra å være rytter som konkurrerte på øverste nivå, er det nå stor stas å få være på sidelinjen og se kommende generasjon`s glede over hestene, og kjenne på stemningen rundt konkurranse igjen.   Må få rette en stor takk til Fortuna rideklubb som arrangerer et slikt stevne, det er flott med rekruttering til sporten.

Nesten ikke stolt. Mest stas med den grønne deltagersløyfa hun fikk festet på seg selv av dommeren, den andre tilhørte jo Ariel 😊

Hilsen Rebecca – stolt mamma til Emma Iselin.