Norsk seier i CDI3* PSG

Stevnets første internasjonale klasse gikk av stabelen i Sørlandshallen torsdag ettermiddag, og det var Siril Wethal Helljesen og Zarina VG som tok seieren hjem i Prix St. George.

-Kjempegøy å vinne på hjemmebane synes Siril Wethal Helljesen på den flotte hoppen Zarina VG. Foto: Privat.

-Kjempegøy å vinne på hjemmebane, sier Siril, som med den 10 år gamle sorte DV-hoppen, Zarina VG e. Blue Hors Zack x Caletto lll oppnådde 70 % i dagens PSG. Totalt sett er jeg veldig fornøyd. Jeg hadde en veldig god ride følelse og hun var med meg hele tiden. Hun var energisk, men ikke spent, så det var gøy. Zarina vil gjerne stoppe når hun gjør fra seg, så et par øvelser i galoppen bar litt preg av det, ler Siril, og dommerne var litt uenige i karakterene i skrittprogrammet. Med jeg er godt fornøyd og spesielt fornøyd med den gode ride følelsen jeg hadde i dag, forteller Siril.

Gode baneforhold

Om banene i Sørlandshallen har vinnerne bare gode kommentarer. Banen er fine og det er god plass på oppvarmingsbanen, forklarer hun. Det er en intim arena men ikke for intim, så hestene trives bra der inne. Et annet pluss er også at utebanen er alltid åpen så man kan ri og leie hestene når man vil, uansett tid på døgnet. Det er også bra at det er oppstalling med fast bokser, sier Siril. Arrangementsmessig er stevnet bra til å være første gang og anlegget har potensialet, avslutter vinneren.

Andreplassen gikk også til Norge. Ellen Birgitte Farbrot og den 14 år gamle Oldenburgerhingsten Tailormade Red Rebel. Det er en stund siden vi har vært på stevne, så han var litt gira og veldig glad for å være til start igjen, forteller Ellen Birgitte, som er ganske fornøyd med dagens innsats.  Jeg er aldri spesielt god selv den første dagen, ler hun, ikke for at jeg er nervøs, men PSG ligger ikke helt for meg. Det er super fint her, sier Ellen Birgtte om stevnet. Banene er fine og det er det første innendørsstevnet jeg har vært på som det er mulig å trene hele dagen, og det er helt genialt med stallene. Ellen Birgitte og Tailormade Red Rebel oppnådde 69,353 %

Nummer tre av de 11 startende i klassen var Jim Rasmussen og Polka Sensation Nexen fra Danmark som fikk 68,471 %.

Resultatene finner du her:

https://online.equipe.com/en/class_sections/461089