OL og EM-vinnere til Indoor Epona i Sørlandshallen

Det pågående internasjonale dressurstevnet i ridning i Sørlandshallen samler noen av de beste pararytterne. På startstreken er OL-vinner fra Rio Ann Cathrin Lübbe og ferske Europamester Jens Lasse Dokkan.


Jens Lasse Dokkan, nettopp hjemkommet fra EM i dressurridning med TO gull rundt halsen. Foto: Roland Thunholm/Norges Rytterforbund.

Under Indoor Epona skal begge ri konkurranser fredag, lørdag og søndag. Begge vant sine titler i Para-dressur – dressurindning for funksjonshemmede. Både Lübbe og Dokkan er noen av de mestvinnende rytterne i internasjonle mesterskapi sine grad av funkjsonshemming. Lübbe har også mottat pris på Idrettsgallaen for sine prestasjoner på ridebanen.

Indoor Epona er et kjempeløft for norsk ryttersport og både internasjonale utøvere, trenere og funksjonærer som er til stede i Sørlandshallen skryter av stevnet. Det er 16 parautøvere fra hele Norden som møtes til dyst i Sørlandshallen denne helgen, sammen med funksjonsfriske ryttere som begynte sine konkurranser i går, onsdag.

Tekst: Anton Granhus/Norges Rytterforbund