Er Det Her var best i 7-års

JJ Horses Landschampionat: Det var kun tre ekvipasjer til start i dagens finale for 7-åringer, men kvaliteten på de beste var god.

Er Det Her og Monica Marie Engebretsen vant 7-års finalen. Foto/copyright: Line Moen.

-Det var magisk, sier eier og rytter Monica Marie Engebretsen om helgens prestasjon i 7-års klassene. Den flotte velgående vallaken, Er Det Her, har hun hatt siden den var 4 år, og den er etter Era Dancing Hit og har Zardin Firfod som morfar.

Er Det Her er etter Era Dancing Hit x Zardin Firfod. Foto/copyright: Line Moen.

Er Det Her leverte et forholdsvis godt program begge dager og var forberedt til oppgaven. Han har et korrekt bevegelsesmønster med god schwung, dog skulle man ønske til tider at den stod litt bedre i formen og var litt mer avspent i skritt og viste mer overtramp. I dagens finale fikk ekvipasjen en total på 76.6 % på gangarter. 6.8 i skritt, 8.0 i trav og 7.5 i galopp. I ettergift fikk den 7.8 og 8.2 i utviklingsmulighet. I programmet dro skrittkarakteren litt ned så de oppnådde 67.179, så totalt endte de på 71.89 % som holdt til seier i klassen. Planen er å utdanne den videre og at den kan gå hele veien, forteller Monica om sin lærevillige flotte vallak.

Andreplassen gikk til Maren Knappe-Poindecker og Skoglys Rihanna. Foto/copyright: Line Moen.

Andreplassen gikk til Maren Knappe-Poindecker på Skoglys Rihanna. Hoppen er etter Royal Olymp med Stall K´s Dynamit som morfar. Travprogrammet gikk fint forteller Maren om dagens finaleklasse, men det innløp noen feil i galoppen. Skoglys Rihanna er avlet hjemme og Maren har gjort hele jobben med hennes utdannelse selv. Hun kan bli heit, men i dag var hun ikke eksplosiv, forklarer Maren. Planen videre er å trene i vinter så hun vil bli klar for Inter l neste sesong. I gangartskarakterer fikk hun 7.3 i skritt, 7.8 i trav og 7.0 i galopp. I ettergift fikk hun 6.8 og 7.5 i utviklingsmulighet, så totalen på gangartene ble 72.8. På programmet fikk de 66.41 % så sammenlagt ble det 69.605 % på Maren og Rihanna.

Tredjeplassen gikk til Lucinda Marie Groth og Larry Hagman Firfod. Her med dommerne Isabel Freese og Anna Olden. Foto/copyright: Line Moen.

Tredjeplassen gikk til Lucinda Marie Groth og Larry Hagman Firfod e. Angrib Firfod x Michellino. De oppnådde 70.4 % på gangarter og 63.846 % i programmet, så totalt ble det 67.123 % på ekvipasjen.

Frav venstre Stefan Langkowski, Isabel Freese, Anna Olden og overdommer Øivind I. Ødemotland. Foto/copyright: LIne Moen.

Stevnearrangøren hadde også sørget for utenlandske dommere til årets Landschampionat for unghester. Fra venstre Stefan Langkowski, Isabel Freese, Anna Olden og Øivind I. Ødemotland. -Vi har sett godt hestematrielle, sier overdommer Øivind I. Ødemotland, og de beste viser en lovende fremtid med god selvbæring og form. De beste er gode hester som er på rett vei i utdannelsen. Alle hestene som var til start var ikke like godt forberedt for oppgaven som ventet. Men det handler også om rytterne. Det er alle dommerne enige om. Ridningen kan forbedres og det er viktig med god grunnriding, samtykker de.  

Resultatene finner du her: https://online.equipe.com/en/class_sections/456000