JJ Filippa best i 6-års finalen

JJ Horses Landschampionat: Fem ekvipasjer var til start og det var den flotte velgående hoppen JJ Filippa med Cecilie Schilbred i salen, som var best av 6-åringene i dagens finale.

Beste 6-åring ble JJ Filippa. Her med dommerne Isabel Freese og Anna Olden. Foto/copyright: Line Moen.

Gullmedaljehoppen JJ Filippa er etter Fürstenball med Davignon som morfar og er oppdrettet av JJ Horses. Hoppen viste seg flott frem og har et stort potensiale, men man skulle ønske at den var stødigere i kontakten og ærlig til ettergift, noe også dommerne slo ned på og ga den kun karakteren 5.7. Den oppnådde 7.5 i skritt, 7.5 i trav og karakteren 7 i galopp. I utviklingsmulighet fikk hun 7.3 og totalt ble det 70 % til vinneren.

JJ Filippa er etter Fürstenball x Davignon. Foto/copyright: Line Moen.

Hun er jo en hest med helt utenomjordiske kvaliteter, sier eier og rytter Cecilie Schilbred. Utfordringen min er å få henne til å spille på lag hver dag. Hun er nå inne i en litt utfordrende periode, så alt i alt er jeg kjempefornøyd med helgen selv om jeg selvfølgelig skulle ønske at jeg kunne få vist henne fra sin beste side, forklarer Cecilie.

Andreplassen gikk til Fredrikke D. Bjerkåsholmen og Diablo. Foto/copyright: Line Moen.

Nummer to i klassen ble Fredrikke Dorati Bjerkåsholmen på Diablo e. Don Frederic x Weltmeyer. Diablo hadde litt mindre energi i dag enn han hadde i gårsdagens program hvor den vant, og det innløp dessverre noe feil i dagens program. Ekvipasjen oppnådde 7.3 i skritt, 6.8 i trav og 6.6 i galopp. På ettergift fikk den 6.2 og karakteren 7 i utviklingsmulighet. Total oppnådde de 67.8 %.

Tredjeplassen gikk til Sandra Nicoline Birkeland og Jotunheimens Hero. Vallaken er etter Deemster med Alfa´s Arnt som morfar. De fikk karakterene 6.8 i skritt, 6.7 i trav og 6.3 i galopp. På ettergift fikk de 5.9 og 6.5 i utviklingsmulighet. Totalt endte de på 64.4 %.

-Generelt fantes det hester her med kvalitet og potensialet, sier dommeren fra Sverige, Anna Olden, om sitt inntrykk av unghestene denne helgen. Men jeg tror det behøves mer trening om man ønske å komme videre. Jeg er enig, sier Isabel Freese, som har tatt turen fra Tyskland denne helgen. – Det finnes potensialt men generelt skulle man ønske å se bedre grunnriding i alle unghestklassene, sier den erfarne konkurranserytteren.

Fra venstre: stevneleder ellen Tove Gunleiksen, Anna Olden og Isabel Freese. Foto/opyright: Line Moen.

Stevneleder Ellen Tove Gunleiksen er fornøyd med årets Landschampionat. Vi har hatt flott vær for en gangs skyld, ler hun mens hun forteller at neste år planlegger Nes Rideklubb å arrangere et Elitestevne sammen med Landschampionatet 2020.

Resultatene finner du her: https://online.equipe.com/en/class_sections/455999