Hestehelse Konferanse 2019

Vil du lære mer om hvordan du kan forebygge treningsskader? Hvilket underlag som er best å trene på? Hva som er bra fôring for hesten din i relasjon til trening? Da må du melde deg på Hestehelse i dag!

– Hestehelse skal være en plattform og et møtested for alle hesteinteresserte i alle segmenter av hestenæringen uansett nivå, sier en av iniativtagerne veterinær Ole Jørgen Jørgentvedt. Hesterelaterte tema skal selvfølgelig være i fokus og i tillegg til den faglige kompetansen, vil vi også inkludere en sosial møteplass for oss i hestebransjen. I dagens samfunn foregår det meste på nettet, så en tradisjonell gammeldags møteplass vil bli iverksatt slik at man kan bli kjent, ha det hyggelig sammen og mulighet til nettverksbygging. Dette er et tilbud til de som ønsker egenutvikling og kompetanseheving uansett gren og nivå.

Hestehelse og dyrevelferd er alfa omega i forhold til å oppnå optimal prestasjon og samspill med hestene våre.

Ideen om Hestehelse

– Den startet i utgangspunktet ved at hovslager Aksel Vibe var hjemme hos meg for å sko hestene våres, forklarer Ole Jørgen. – Vi har kjent hverandre i 20 år fra jeg jobbet som dyrlege på Veterinærskolen og Aksel jobbet der som hovslager. Praten går og vi snakker om våre erfaringer fra våre jobber. Vi er så enige om at det som gir best reultatater, er de forebyggende tiltakene. Det å tilrettelegge hestehold og alle de elementene som skal til for å produsere en hest. Det kan være seg f.eks foring, utstyr, underlag, trening, transport, ja alle disse elementene som skal til for å skape hesten i et forebyggende henseende. Vi har som ambisjon å gi alle en faglig vitaminsprøytning og et forum for å dele kunnskap og erfaring, sier Ole Jørgen. Dermed ble Hestehelse Konferanse 2019 et faktum.

Veterinær Ole Jørgen Jørgentvedt. (Foto: privat).

Dyrevelferd

– Fokusen er på god dyrevelferd og det å ha et godt dyrehold. Derfor trenger vi fokus på folk og dyr i næringen. Fremtiden vil bringe et større press fra publikum på hvordan sporten utformes og dyrevelferden mener vi at er et veldig viktig fokusområde. Vi vil bringe de gode kreftene sammen og lage en plattform med kompetente fagfolk og tilby ny kunnskap om hestens helse, prestasjon og velferd, forklarer Ole Jørgen.

Hovslager Aksel VIbe. (Foto: privat).

Det å jobbe i et team rundt hestene er det som gir best resultater.

Foredragsholdere

Kompetente fagfolk vil det absolutt være på årets Hestehelse Konferanse som går av stablen 4-5.oktober på Thon Hotel Gardermoen. Fôringsekspert og veterinær Idun Rosenfeld som selv har bakgrunn fra ride – og galoppsporten, vil fortelle om foring av hesten og næringsbehovet de forskjellige hestene har. Idun har doktorgrad i emneområdet hestens fordøyelse i relasjon til trening.

Rikke Munk Andersen vil fortelle om treningsfysiologi av sportshester. Rikke er veterinær og jobber på Højgård Hestehospital i Danmark, og er selv en aktiv rytter.

Lars Roepstorff er professor ved Sveriges Lantbruks Universitet SLU. Hans forskning har hele tiden vært rettet mot biomekanikk og hestens bevegelsesapparat. På årets konferanse vil han fortelle om trening og konkurranseunderlag.

Hestehelse vil komme utøvere, eiere, sport, næring og ikke minst hesten til gode.

Viktige sponsorer støtter opp om prosjektet. FERD, KINSRØD TRADING OG FELLESKJØPET bidrar til å dele kunnskap til alle hesteinteresserte.

Meld deg på her: https://hestehelse.com/