She did it again!

Isabell Werth beviste nok en gang hvorfor hun er ranket som nummer 1 i verden. Med Bella Rosa leverte hun som vanlig og kan for 19. gang innta tittelen som Europamester.

Isabell Werth tok sin 19.Europeiske tittle torsdag kveld. (Foto: FEI/@liz.gregg).

Som tredje siste rytter ut av de 30 ekvipasjene som var kvalifisert til å ri Grand Prix Spesial, viste hun hvorfor hun er best. Lagkameraten Dorothee Schneider la lista høyt for Isabell ved å sette ny personlig rekord med Showtime FRH i spesialen med hele 85,456 %. Hun høstet flere 10-tall fra dommerne; for piaffe og passage, men også for sin riding da hun mistet den ene stigbøylen i direktebyttene på diagonalen. – Det er den beste dagen i mitt liv, sier en emosjonell Dorothee, som vant sin første individuelle medalje noensinne.

Dorothee Schneider tok fin første individuelle medalje noensinne. (Foto: FEI @liz.gregg).

De var så tette så ingenting var avgjort før Isabell hadde ridd ned den siste midtlinjen og de siste poengene ble delt ut av dommerne. Bella Rosa viste supre piaffe/passage overganger og Isabell leverte hele veien og oppnådde 86,820 % som holdt til gull.

Foto: FEI/@liz.gregg.

Bronsemedaljen til Danmark´s Cathrine Dufour og Høygaards Cassidy som den gjorde i Gøteborg for to år siden. Som en av de tre ekvipasjene i Spesialen som red til over 80 %. I lagkonkurransen red de i øsende regnvær og noen feil innløp, men i dag var det ikke mange feil å se. Cathrine leverte et jevnt og stødig program og hadde et stort smil om munnen når direktebyttene var på plass, og ekvipasjen oppnådde 81,337 %.

Resultatene finner du her: https://www.longinestiming.com/equestrian/2019/longines-fei-european-championships-rotterdam-rotterdam/resultlist_D02.html