5 tips for å øke prosenten

Om målet ditt er å sanke flere poeng på dressurstevnet, så må du være nøye med de små detaljene. Tipsene får du her.

1.Tren på å ri midtlinjer. Hesten skal være balansert, rak og på begge tøylene. Man vil se en myk overgang inn i et rakt holdt som ser godt ut fra alle vinkler. Hesten skal stå i ro mens du hilser og vente på rytterens hjelpere. Overgangen fremover skal være engasjert og energisk.

2. Tren på å ri gode hjørnepasseringer. Hver dag. Hjørnepasseringene er viktige slik at du får tid til å forberede hesten din til øvelsene som kommer. Rir du ordentlig hjørner sørger du for at hesten din er rett når den skal vende opp midtlinjen eller skal inn på diagonalen.

3. Tren på overganger i alle gangarter. På stevne ser man gjerne hester som går flott fremover i overgangene. Men kanskje ikke alle kommer like godt tilbake. Overganger er like viktige på alle nivåer  – men kanskje det er enda flere poeng å hente i de lavere klassene som stort sett kun består av overganger.

4. Ikke glem å lære hesten din hvordan skrittprogrammet skal være – her kan det være opptil flere poeng å hente. Særlig også siden flere skrittøvelser blir ganget med to. Tren på å lenge stegene og la hesten strekke ned og frem. Deretter kort opp tøylene og tren mellomskritt. Legg kanskje inn noen få steg samlet skritt og deretter tilbake til mellomskritt igjen. Husk at hesten må være ærlig til bittet hele tiden.

5. Etter hvert som hesten blir mer utdannet er man som rytter kanskje mer opptatt av å ri nye øvelser, og ofte kan man glemme elementære øvelser som for eksempel volter. De finnes i de fleste program, både i trav og galopp. Så tren på dem. Sørg for at formen og størrelsen er rett, så du får med deg alle poengene du kan.