På Stevnedagen!

Cathrine von Zedtlitz Neukirchen og Vincent

Som alle vet, er det mange forberedelser som skal til før den store STEVNE-dagen. Det skal vaskes, pusses, strigles, pusses litt til, kanskje pakkes, flettes.. Alt skal være rent, blankt, flott og fint. Ganske komisk egentlig når vi alle vet hvor mye møkk vi egentlig håndterer i det daglige. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kommet hjem med hele sandkassa i skoene og flishaugen i lomma. For å ikke snakke om flisgenseren full av høy! Men på denne dagen, Stevne-dagen… Da skal alt være skinnende flott, og ikke nok med det, hesten skal ha dagen sin, du skal ha dagen din, menneskene rundt deg skal gjerne ha dagen sin, alle disse komponentene skal liksom klaffe helt perfekt for den optimale opplevelsen og utførelsen. For oss amatører er ikke dette alltid like lett. Sikkert ikke så lett for de profesjonelle heller, men tipper de har det hele litt mer på stell enn meg ihvertfall. Har jeg husket alt? Til hesten? Til meg selv? Hvor la jeg de papirene egentlig….?

Vi var så heldige å få noen flotte bilder fra forberedelsen til Cathrine von Zetlitz-Neukirchen, da hun skulle starte LA på Ellingsrud 1.mai. Og jeg antar at det er ganske likt rundt omkring? (Bildene er brukt som illustrasjoner til min tekst.)

Datter Olivia og Vincent ordner opp i hårsveisen

Fletting er jo et utfordring for mange, og da er det jo så kjekt å få litt hjelp. Hvor mange fletter skal det være? Skal de stå rett opp eller ut til siden? Store eller små?

Flettene er fikset, hesten og utstyret er striglet, buksene er FREMDELES hvite…… På tide å bli nervøs! Har jeg husket alt? Er jeg sikker på at det var riktig program jeg leste på? Hvor lenge er det til jeg skal ri egentlig?

Vi er klare! Endelig ute på banen og alle bekymringer er glemt, eller nye bekymringer oppstår… Hvorfor kjenner jeg ikke bena mine? Puste ja, rette seg opp i ryggen, var det høyre eller venstre opp midtlinja? Vi prøver høyre…. Ingen bjelle eller fløyte….. flott, Good to go!

Siste midtlinje med holdt og hils er gjennomført, frie tøyler, full klappings, blåfargen i ansiktet er gått over til rød og jeg puster ut som en hvalross! Bena har fått igjen følelsen og de hvite ridebuksene er nå blitt grå… Så da er det jo bare å begynne på nytt igjen da, vaske, rydde, ta ut fletter, strigle……

Dagen er komplett når hesten er vel inne i huset sitt igjen med trollbusten til alle kanter og Slobber-mashen inntatt på høykant, gjerne utover den hvite ridebuksa som du likevel tenker at skal i vask, så det går fint. Uansett utfordringer før, under eller etter, så er alt tilgitt på dette tidspunktet… Nuss på mulen og klapps på skulderen, dette gikk jo egentlig ikke så værst…