Våren er et faktum!

Påsken er vel overstått, og for et fantastisk vær vi har hatt! Det har vært full fart på dressurfronten, så vi tenkte at det er på sin plass med en liten oppsummering av påsken til alle våre lesere!

Fantastisk solskinn, vindstille på deilige Vilhelmsborg Inter I Danmark i knall solskinn og vindstille på Vilhelmsborg 🐣😎 Med 70. 39% ble det 1 plass på Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Laika Møllegård med 70,39%

På 2 plass kom Danske Tania M. Joensen med 68,94%

På 3 plass Marthe Roberg med 68,42% med Tailormade Tahennya Vi gratulerer resultat liste her👍

https://online.equipe.com/en/competitions/29940

Søte nyheter fra Påsketiden hos Søndre Nordstrand Rideklubb

Tekst/Foto: Adélie DORSEUIL

Her er et par bilder til fra to skolehester Charlie og Calle som hjalp til med forberedelsene. :)

Hei!

På Påskeaften organiserte Søndre Nordstrand Rideklubb en påskeeggjakt som var åpen for alle i området. Zenvo, en av skolehestene våre ble med på planlegging og hjalp til å gjemme både egg og premier rundt gården dagen før (se bilder under).

På Påskeaften ble over 25 barn med på jakten! Dere kan finne bilder og video av barna på dette Facebook innlegget.

Dette var et svært vellykket arrangement og klubben fikk masse positive tilbakemelding fra både glade barn og voksne! Hestene som var på tunet ble også ganske fornøyde de også da de fikk rikelig med kos og hestegodt fra barna.

Vi tenkte bare at vi skulle dele entusiasmen og fine bilder med dere! 😊

En hilsen fra Danmark!

Tekst/Foto: Hanne Brænden Fet

Ut på tur, aldri sur

Sesongen er godt i gang og her i Danmark er de første landsstevnene blitt avholdt. I slutningen av mars var jeg i Vejle med min egen hest, Jestis San-Quentin. Vi har hatt en veldig god vinter med en god treningskurve, hvilket har gitt gode resultater og ros fra dommerne på de siste stevnene.

Vi, hesten, groomen min og jeg ankom Vejle fredag ettermiddag. Nesten samtidig med sjefene mine, de hadde en start i Grand Prixen den kvelden, så jeg var så heldig at sjefen kunne hjelpe meg med treningen av min egen hest – en veldig god trening by the way 🙂

Lørdag skulle vi ri Inter 1, vi hadde en god oppvarming og en god tur, som ble belønnet med 68,2%. Søndag red vi Prix St. Georg, her hadde jeg en enda bedre følelse enn dagen før. Vi ble belønnet med 66%. I de samme to klasser var norske Selina Solberg til start på to hester, hvor hun med Atterupgaards Kawasaki fikk plassering begge dager, 2.pl i Inter 1 og 7.pl i Prix St. Georg med henholdsvis 69,6% og 68,6%Det var ikke helt planlagt, men allerede fredagen etter Vejle, pakket vi lastbil og henger, og satte kursen mot Sverige. Det er første gang jeg skulle starte stevne i et annet land (enn Norge og Danmark), så jeg var litt spent på å ri for helt andre dommere.

Fredag red jeg Prix St. Georg på en litt trøtt hest etter den lange kjøreturen. Det ble ingen dyre feil, men litt slapt og kjedelig program som ble belønnet med 64,7%. Lørdag var det tid til Intermediäre kür, det var første gang vi skulle prøve küren som vi lagde i høst. Med en hest som beveger seg med mye større samling og bæring nå, enn for 8mndr siden, ble det som forventet – vi var litt bak musikken hist og pist, men ikke misfornøyd med 66%. Søndag hadde vi en kanon tur i Intermediäre 1, som ble belønnet med 67,5% med bl.a 69% fra den ene dommeren 🙂

Ved dette stevnet var det mange norske ryttere til start i forskjellige klasser. Det ble bl.a til en 4.pl i Prix St. Georg og en 3.pl i Inter 1 til Jonas Elvebakk og Zenit. Samme rytter ble plassert som nr. 4 i fredagens Inter 2 på hoppen Citta. Carmen Grønvold Johannessen og Højgaardens Santos deltok i stevnets juniorklasser. Med 71,9% i lørdagens klasse med hele 40 startende vant ekvipasjen, og i søndagens klasse ble det til 70,1% og en 3.plass, her var det 38 startende.

Pga. turen til Sverige hadde jeg bestemt meg for at det ikke var alt avgjørende å ri ved landsstevnet i Herning, som ble avholdt her i helgen. Allikevel valgte jeg i siste øyeblikk å lage en etteranmelding om søndagen, fordi hesten har vært så opplagt og fin. Det ble 67,4% i Prix St. Georg og en 2.plass 0,1% fra førsteplassen!

Det har vært en kjempe start på sesongen, så nå gleder jeg meg bare til resten!


________
Venlig hilsen
Hanne Brænden Fet